Dubbelslag Suárez niet voldoende voor Atlético

Atlético Madrid blijft dit seizoen fenomenaal presteren in de Spaanse competitie, maar tegen Celta de Vigo verspeelde de ploeg van Diego Simeone wel punten. Celta de Vigo maakte een dubbelslag van Luis Suárez vlak voor tijd onschadelijk: 2-2.

De avond begon nog moeizaam voor de Madrilenen. Binnen het kwartier zorgde Santi Mina voor de verrassende voorsprong voor Celta door al vallend een voorzet vanaf de rechterflank binnen te koppen. Dat leek ook de eerste helft te bepalen, ware het niet dat Suárez roet in het eten gooide.

Pal voor de pauze maakte Suárez de 1-1. Suárez kroop in de laatste minuut van de eerste helft voor zijn tegenstander en tikte de bal binnen. De VAR keek nog wel even naar buitenspel, maar de Uruguayaanse goalgetter kreeg groen licht en mocht zijn feestje dus vieren.

Vijf minuten na rust zorgde diezelfde Suárez zelfs voor de 2-1. Weer reageerde de Atlético-aanvaller alerter dan zijn tegenstander en daardoor creëerde hij de vrijheid om de voorzet binnen te werken, al zat de doelman er nog aan. Het bleek echter niet de winnende door toedoen van Facundo Ferreyra.

Atlético heeft na twintig wedstrijden 51 punten te pakken. FC Barcelona en Real Madrid delen de tweede plaats met 43 punten, maar speelden al wel 21 wedstrijden.

Scoreverloop: 0-1 (13′) Santi Mina, 1-1 (45′) Luis Suárez, 2-1 (50′) Luis Suárez, 2-2 (89′) Facundo Ferreyra