‘Droomtransfer Ajax moet Schreuder redden’

Foto: ‘Droomtransfer Ajax moet Schreuder redden’

Het hoofd van Alfred Schreuder ligt op het spreekwoordelijke hakblok. De Ajax-trainer ligt zwaar onder vuur in Amsterdam en dus zal er deze winter iets moeten gebeuren, met Hakim Ziyech als mogelijke reddingsboei.

Ziyech heeft een fantastische relatie met Schreuder. Die band ontstond al in de gezamenlijke periode bij FC Twente en kreeg later een vervolg bij Ajax, waar de oefenmeester onder Erik ten Hag als assistent fungeerde. Na zijn benoeming als hoofdtrainer viel de naam van Ziyech al meteen als mogelijke aanwinst. Later die zomer werd de interesse serieus, maar een deal bleef uiteindelijk uit.

Willem van Hanegem ziet in Ziyech een uitstekende oplossing voor Ajax. “Dat zou een goede keuze zijn”, vertelt de oud-international in een item van ESPN met Hans Kraay junior. “Ik moet eerlijk toegeven dat je dat goed hebt gezien. Een goede opmerkingen om hem gewoon binnen te halen. Dan heb je met Steven Bergwijn iemand aan de andere kant die weet wanneer je in de zestien moet zijn.”

‘Geweldige jongen’

Van Hanegem denkt dat Ziyech ondanks eerdere problemen met de Ajax-fans in Amsterdam thuishoort. “Het is een hele aardige jongen. De meeste mensen vinden hem een beetje nors en arrogant, maar het is een geweldige jongen.” Schreuder ontslaan heeft niet zijn voorkeur. “Dat is het makkelijkste wat je kunt doen. In het begin speelde Ajax heel goed, nu is het helemaal niets en moet de trainer weg.”

In zijn ogen is de spelersgroep net zo verantwoordelijk. “Als ze uit bij FC Emmen niet weten wat er moet gebeuren als de trainer zegt dat je zo door moet gaan in de rust, dan is dat te gek voor woorden. Dat mag je ze aanrekenen. Zeker bij volwassen spelers die in de top hebben gespeeld.”

Johan Cruijff ArenA

Europa League Final Stage

16 februari 2023

18:45

Ajax
Union Berlin
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 december 2022 22:45.

Doen?

  • Ja
  • Nee
3309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie