Driessen kraakt ‘huichelaar’ Mislintat

Foto: Driessen kraakt ‘huichelaar’ Mislintat

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over hoe Sven Mislintat is omgesprongen met het bekendmaken van het vertrek van John Heitinga. De Duitser vond dat de oefenmeester te weinig had gepresteerd in de topwedstrijden en stelde dat Ajax meer behoefte heeft aan een ervaren trainer. Volgens de Ajax-watcher heeft Mislintat vakkundig het laatste Ajax-dna weggesneden.

Huichelaar Mislintat

Driessen stelt in zijn column in De Telegraaf dat Heitinga te vroeg is begonnen aan zijn eerste trainersklus en zich in zijn eerste vier maanden niet heeft kunnen bewijzen. “De nieuwe directeur voetbalzaken Sven Mislintat legde de vinger op de zere plek door te stellen dat Ajax onder leiding van Heitinga geen enkele topwedstrijd won. Terecht woog dat samen met de Europese uitschakeling door Union Berlin zwaarder dan een reeks van zeven zeges op rij tegen Eredivisie-kleintjes.”

Volgens Driessen was dat het enige punt dat te prijzen viel bij Mislintat. “Verder grossierde de Duitser bij het afserveren van Heitinga in huichelarij. Hij was hem dankbaar, zette hem neer als een grote persoonlijkheid, iemand met de karaktereigenschappen van een hoofdcoach, die hij in de Ajax-omgeving wil houden. Om tegelijkertijd te stellen dat hoofdtrainer zijn de volgende stap moet worden voor Heitinga. Dat is moeilijk verenigbaar. Na het mislukte avontuur verdiende Heitinga het niet om het graf in geprezen te worden.”

Ajax-dna weggesneden

Samen met Jan van Halst en Maurits Hendriks heeft Mislintat vakkundig het laatste restje Ajax-dna uit de club weggesneden stelt Driessen. “Opgeruimd staat netjes. Heitinga als assistent van de nieuwe trainer zoals in zijn contract staat? Mislintat trok er zelfs een vies gezicht bij.” Huntelaar mocht dan wel blijven, maar is volgens Driessen ook min of meer opzij geschoven nu hij het A-team niet meer in zijn takenpakket heeft. “Zo hebben Mislintat, Hendriks en Van Halst de handen vrij. Zij kunnen ongestoord een nieuwe trainer met diens eigen staf samenstellen met daarbij één of twee excuus-Ajacieden op onbeduidende posities.”

Driessen is dan ook niet te spreken over hoe alles is bekokstoofd door mensen zonder een Ajax-verleden in de directie met en met instemming van een rvc ‘zonder Ajax-dna’. “En op wat gebaseerd? Op Van Halst, de man van twaalf beroepen en dertien ongelukken in de voetballerij, op de hockeyer Hendriks en op de scout Mislintat. Degene die vindt dat Heitinga en Huntelaar ervaring moeten opdoen en zelf slechts 3,5 jaar als technisch directeur heeft gefunctioneerd bij VfB Stuttgart.”

Spelen Nederland en Kroatië gelijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Mislintat goed gehandeld?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
753+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie