Driessen geeft KNVB een pluim: “Eindelijk”

Foto: Driessen geeft KNVB een pluim: “Eindelijk”

De voordracht van Clarence Seedorf als technisch commissaris van de KNVB kan bij Valentijn Driessen op veel enthousiasme rekenen. De journalist schrijft in zijn column in De Telegraaf dat de voetbalbond daarmee op de juiste weg zit.

Enthousiasme bij Driessen

In de top van de KNVB zijn de laatste periode diverse veranderingen zichtbaar. Zo is Ronald Koeman sinds dit kalenderjaar weer bondscoach van het Nederlands elftal en is Nigel de Jong als directeur topvoetbal de vervanger van de vertrokken Nico-Jan Hoogma. Daar komt dus de waarschijnlijke komst van Seedorf bij, die meer op de achtergrond zichtbaar gaat zijn.

KNVB op juiste weg

Volgens Driessen schat de KNVB de waarde van Surinaamse voetballers eindelijk op waarde. Driessen vindt dat de bond dankbaar mag zijn dat onder meer Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Gerald Vanenburg, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Nigel de Jong, Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk het Nederlandse voetbal naar een hoger niveau hebben getild.

“Dit trio zorgt voor veel, heel veel ’voetbal’ in de KNVB-top”, zo wijst hij naar Seedorf, De Jong en Koeman. “Iets waar het jarenlang aan heeft ontbroken. Het Nederlandse topvoetbal werd in Zeist vertegenwoordigd door amateurtrainer Gudde, de Heracles Almelo-clan Jan Smit en Hoogma en de modale Eredivisie-trainer Han Berger.”

“Eindelijk kan er op topniveau over voetbal worden gepraat en kan de vrouw in het gezelschap (Marianne van Leeuwen, red.) zich over voetbal laten bijpraten door het boertje Koeman en de Surinamers De Jong en Seedorf. Van Leeuwen mag zich de credits voor deze diversiteit en inclusiviteit toe-eigenen.”

Wint Nederland komende zomer van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is de keuze van de KNVB begrijpelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
233+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie