‘Drie opvolgers voor Schreuder én Hamstra’

Foto: ‘Drie opvolgers voor Schreuder én Hamstra’

Ajax gaat niet alleen op het veld niet van harte, ook in de bestuurskamer is het geen hosanna. Zowel de trainer als de technische leiding staan onder druk. Volgens Valentijn Driessen zijn er wel mogelijkheden om deze te vervangen…

Er wordt al weken aan de poten van de trainersstoel van Schreuder gezaagd. De Amsterdammers wachten al vijf Eredivisie-wedstrijden op een overwinning. Die kwam er ook tegen FC Twente niet.

Dan gaan al snel de vingers naar de trainer, maar Driessen wijst ook naar de technische leiding. Er zit geen voetbal-technische man de Raad van Commissarissen – en na het afhaken van Danny Blind lijkt dat ook nog wel zo te blijven. Daarnaast is er nog steeds geen opvolger aangesteld voor Marc Overmars.

Gerry Hamstra heeft de leiding over het technische gedeelte, maar maakt geen blijvende indruk op Driessen. “Die is daar gewoon te licht voor. Je moet iemand hebben die gelouterd is, internationaal ook. Dat is Gerry Hamstra niet, al denkt hij dat van zichzelf wel.”

Er is ook een kandidaat voor die functie, maar Driessen denkt niet dat deze haalbaar is. “Max Huiberts wordt genoemd, maar hij zit zo vastgeklonken aan AZ dat ik niet aanneem dat hij naar Ajax komt.”

Ook voor Schreuder staan twee namen op de lijst van Driessen. “Op zich vind ik dat wel een ideale opvolger. Ik weet niet of hij het zou doen, maar ik vind hem wel een ideale opvolger, of Louis van Gaal. Of hij het zou doen? Dat moet hij vragen aan zijn vrouw. Dat zou hij toch echt moeten overleggen, maar ik denk niet dat hij het doet.”

AZ Alkmaar
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 februari 2023 17:26.

Beter dan het huidige?

  • Ja
  • Nee
6721+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie