‘Dramabericht voor Van de Beek’

Foto: ‘Dramabericht voor Van de Beek’

Donny van de Beek zit al een paar seizoenen in de hoek waar de klappen vallen. De middenvelder brak nooit door bij Manchester United en moet nu al een tijdje geblesseerd toekijken. De oud-Ajacied zou op de nominatie staan om te vertrekken. Het spel van Marcel Sabitzer heeft daar mogelijk ook een bijdrage aan.

Donny van de Beek en Manchester United

Van de Beek werd voor veertig miljoen euro overgenomen van Ajax. Bij Manchester United leken ze overtuigd van Van de Beeks kwaliteiten, maar in het eerste seizoen maakte Ole Gunnar Solskjaer weinig gebruik van de aanvallende middenvelder.

Ook Ralf Rangnick, de opvolger van de Noorse trainer, liet Van de Beek links liggen. Een verhuurperiode bij Everton leek Van de Beek alsnog speeltijd te bieden. De oud-Ajacied raakte echter geblesseerd en moest zodoende ook als Toffee-huurling veel minuten missen.

Eenmaal terug in Manchester leken er onder Ten Hag nieuwe kansen te komen. Toch wist Van de Beek ook onder Ten Hag geen basisplaats af te dwingen. Bovendien raakte de aanvallende middenvelder opnieuw op een ongelukkig moment geblesseerd.

In de winterstop werd daar bovenop ook nog een extra concurrent voor Van de Beek aangetrokken. Marcel Sabitzer keert in principe terug naar Bayern München. Volgens Manchester Evening News zou United er echter goed aan doen om over een langer verblijf van de Oostenrijks international te praten.

Marcel Sabitzer

Het lokale dagblad stelt dat de Bayern-huurling tot nu toe aantoont dat hij een prima back-up voor Bruno Fernandes is. In eerste instantie leek die rol voor Christian Eriksen weggelegd, maar de Deens international speelt vaak op het centrale middenveld.

Een langer verblijf van Sabitzer zal sowieso slecht nieuws zijn voor Van de Beek. De Nederlandse middenvelder, die nog een contract tot 2025 heeft bij Manchester United, lijkt ook zonder de Oostenrijks international al onzeker van zijn plek…

Heeft Van de Beek nog toekomst bij United?

  • Ja
  • Nee
5350+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie