Doelpunten Vente zijn belangrijk, maar Roda JC heeft het geld nodig: “Van Bordeaux niks gehoord”

Foto: Doelpunten Vente zijn belangrijk, maar Roda JC heeft het geld nodig: “Van Bordeaux niks gehoord”

Met zijn tientallen doelpunten was Dylan Vente in de afgelopen seizoenen heel belangrijk voor Roda JC, maar voor de Limburgse Keuken Kampioen Divisieclub kleeft er een financiële kant aan een transfer van de spits die óók erg belangrijk is. Manager voetbalzaken Robbie Servais van de Kerkradenaren geeft tegenover SoccerNews.nl een update over de actuele stand van zaken.

Volgens Franse media wil Girondins Bordeaux Roda JC-goalgetter Dylan Vente graag hebben, maar is dat wel zo?

Waar gaat oud-Feyenoorder Vente – die nog een jaar doorlopend contract heeft waardoor Roda recht heeft op een transfersom – komend seizoen voetballen? Dát is een vraag die al weken boven de markt hangt. In Franse media wordt Ligue 1-club Girondins Bordeaux, waar Roda JC overigens in het verleden nog Europees voetbal tegen speelde, genoemd als zeer geïnteresseerde partij voor de behendige spits.

“Wij hebben dat ook gelezen, maar als Roda JC zijnde hebben we tot op heden helemaal niks gehoord van Bordeaux. Datzelfde geldt voor zijn zaakwaarnemer waar wij contact mee hebben opgenomen afgelopen vrijdag. Dus ik vraag me af waar dat vandaan komt, wie dat in de wereld heeft gebracht”, legt Servais uit.

Financiële kant

Kijk, bij Bryan Limbombe (inmiddels verkast naar Heracles, red.) was er wel contact tussen Toulouse en de speler zelf, maar daar is voor wat betreft Vente en Bordeaux nu geen sprake van. Er spelen wel wat dingetjes rondom andere clubs met betrekking tot Vente, maar heel concreet is dat nu nog niet”, vervolgt de technische baas van Roda JC, die de spits het liefste ook komend seizoen bij zijn club in de frontlinie zag staan. De reden waarom niét legt hij uit:

“Of we Vente dan toch gaan behouden? Hoe dichter het naar het einde van de transferperiode gaat, zou je dat kunnen denken. Maar het gaat in deze niet alleen om het sportieve gedeelte, maar er zit ook een financiele kant aan dit verhaal. Zo is het gewoon. Dus bij een vertrek van Dylan zal er zeker een nieuwe spits bij moeten gaan komen. Metehan Güçlü is wel nog altijd bij ons op proef en herstellende van een blessure, maar hij is niet meteen de meest echte kandidaat voor de spitspositie.”

Albanese testspeler

“We huren wel Walid Ould-Chikh van FC Volendam. Hij was bij ons op de radar gekomen en toen zijn we met vier mensen beelden van hem gaan bekijken. Uiteindelijk hebben we met het technisch hart besloten om hem te halen. Daarnaast hebben we nog een Albanese speler op proef, afkomstig van Alemannia Aachen. Die heeft een week meegetraind en na de oefenwedstrijd tegen Groene Ster zullen we gaan bekijken wat we met hem verder gaan doen”, aldus Servais.

Roda JC heeft overigens Shahin Rassi toegevoegd aan de technische straf als techniektrainer. Hij zal zich met de selectie en de voetbalacademie van de club gaan bezighouden.

Vente moet naar buitenland vertrekken?

  • Ja
  • Nee
537+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie