Dit is waarom Feyenoord-transfer Driouech klapte

Foto: Dit is waarom Feyenoord-transfer Driouech klapte

Feyenoord is er niet in geslaagd om op de laatste dag van de transferwindow nog een aanvaller aan te trekken. De Rotterdammers hadden in eerste instantie ingezet op de komst van de Uruguyaan Lucas Rodríguez, maar dat bleek al snel niet haalbaar. Vervolgens schakelde Feyenoord door naar Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech, maar ook die deal klapte.

Financiële eisen Excelsior te gortig voor Feyenoord

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam legt bij Voetbal International uit waarom de transfer van Driouech, die ook dicht bij een deal was met PSV, niet doorging. “Ze waren in gesprek en er lag ook al een bod. Excelsior wilde Leo Sauer in de deal betrekken, en dat vond Feyenoord ook wel oké. Dan kon die jongen een halfjaar bij Excelsior spelen, ritme opdoen om daarna weer terug te keren naar De Kuip. Excelsior wilde hem alleen langer hebben dan een half jaar, dat zag Feyenoord niet zitten. Uiteindelijk is die deal daarop geklapt.”

De voetbaljournalist stelt dat de financiële eisen van Excelsior te gortig waren voor Feyenoord. “Sauer gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen. Dat zou betekenen dat een hele dure speler met een volwaardig salaris, bij een club gaat spelen die dat niet kan betalen. Dan moet Feyenoord daarop toeleggen, dat werd bij elkaar opgeteld een beetje veel.” Krabbendam zag dat Excelsior hoog spel speelde. “Excelsior dacht natuurlijk twee partijen tegen elkaar uit te spelen. Maar op een gegeven moment heeft Feyenoord gezegd we hebben dit geboden en dat is de max. Als we dan ook nog Sauer een jaartje langer laten gaan dan tikt het aardig aan in Kralingen. Toen hebben ze gezegd: dat doen we niet.”

Feyenoord grijpt naast topspeler

Voor Feyenoord liep de transferperiode zo uiteindelijk op een teleurstelling uit, dat volgens Krabbendam graag een topspeler naar De Kuip had zien komen. “Feyenoord had gehoopt een topspeler naar De Kuip te halen. Slot heeft daar al die tijd om gevraagd, maar het is niet gelukt om die speler te halen. Ze hebben er alles aan gedaan met Rodríguez, maar die komt waarschijnlijk pas van de zomer. Ze hebben Danjuma gebeld, en nog een aantal spelers benaderd. Alleen kregen ze altijd hetzelfde te horen: niet geïnteresseerd in de Eredivisie. Dat maakt het wel lastig.”

Is het jammer dat Driouech niet naar Feyenoord is gegaan?

  • Ja, was een goede aanwinst geweest
  • Nee, had ook niks toegevoegd
348+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie