Dirk Kuyt over zijn Belgische avontuur: “Ik hoef niet te coachen, ik mag”

Foto: Dirk Kuyt over zijn Belgische avontuur: “Ik hoef niet te coachen, ik mag”

De trainerscarrière van Dirk Kuyt begon niet goed. Bij ADO Den Haag lag hij er vrij snel uit en daarmee liep zijn carrière als hoofdtrainer een duik op. Kuyt koos voor een gedurfd avontuur in België, bij Beerschot, en dat lijkt zich nu uit te gaan betalen. De oud-international kan zich op gaan maken voor promotie naar het hoogste niveau van België.

Kuyt heeft geleerd van zijn fouten bij ADO en profiteert er nu van

In de winterstop werd Kuyt aangesteld bij Beerschot. De vorige trainer, Andreas Wieland, had de club als koploper achtergelaten en koos voor een avontuur bij LASK Linz. De Nederlanders kon het eigenlijk alleen maar minder doen. Toen hij werd gevraagd was de keuze snel gemaakt verteld hij aan De Telegraaf. “Omdat voetbal mijn lust en mijn leven is. Ik zei het vandaag in de kleedkamer: voetbal geeft mij het gevoel dat ik leef. Ik heb in mijn carrière alles mogen meemaken, financieel heb ik natuurlijk absoluut niet te klagen. Ik hoef niet te coachen, ik mag. En ik doe niets liever dan het gevoel te hebben dat ik leef.”

Net als bij ADO Den Haag is het alles behalve rustig bij Beerschot. De club kampt met financiële problemen, maar Kuyt heeft geleerd van zijn eerste avontuur. “Ik heb veel geleerd van de fouten die ik voornamelijk zelf heb gemaakt bij ADO. Toen ik bij ADO begon, was ik mega-ambitieus. Ik dacht: als ik binnen ben, komt de rest vanzelf wel. Maar zo gaan die dingen niet.”

Hij weet vooral waar hij zich als trainer wel en niet op moet focussen, dat vond hij lastiger in Den Haag. “Hier ervaar ik hoe belangrijk het is dat ik vertrouw op de mensen om mij heen, dat ze capabel zijn. Dat ik niet in mijn eigen valkuil stort door te veel dingen alleen te doen. Ik ben aangetrokken om coach te zijn en het beste team op te stellen. Zo simpel is het. Ik hoef me hier niet te bemoeien met alles wat er rond de club speelt en dat is nogal wat.”

Wordt Kuyt een succesvolle trainer?

  • Ja, hij heeft het in zich
  • Nee, de top gaat hij niet halen
96+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie