‘Dick Advocaat ziet transferwens onverwacht uitkomen’

Foto: ‘Dick Advocaat ziet transferwens onverwacht uitkomen’

Eigenlijk was het wel een zekerheidje dat Steven Berghuis na het huidige voetbalseizoen bij Feyenoord zou vertrekken. Daar is nu echter toch verandering in gekomen door de coronacrisis: misschien voetbalt de vleugelspits na de zomer ook nog wel in De Kuip.

Het Algemeen Dagblad schrijft op maandagochtend: “De huidige transfersituatie in de Kuip? Eigenlijk is er alleen echte interesse voor Berghuis, al komen er steeds meer clubs die ook Orkun Kökçü en Marcos Senesi op hun verlanglijstje zetten. Maar de laatste twee spelers zitten nog in de opstartfase van hun loopbaan. Berghuis heeft al een landstitel op zak, een beker gewonnen en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Bovendien is hij aanvoerder en met vijftien doelpunten gedeeld topscorer in de Eredivisie.”

De krant plaatst een kanttekening: “Berghuis is kritisch als het over zijn toekomst gaat. Het land moet hem aanstaan, de club moet hem aanspreken, de speelstijl is een belangrijke factor en de trainer moet laten blijken dat hij écht met Berghuis aan de slag wil. Bovendien zit hij vrijwel zeker bij de selectie van Oranje en dat moet bij een nieuwe club zo blijven tot de zomer van 2021, als het EK alsnog plaatsvindt. En dan is er natuurlijk de huidige bizarre situatie in de wereld. Het geld raakt op in de grote competities, de clubs hebben wel iets anders aan hun hoofd dan nu al spelers uit de eredivisie aan te trekken en de vraag is wanneer er überhaupt aan een nieuw seizoen kan worden begonnen.”

Als laatste heeft de coach óók wel wat te zeggen: “Trainer Dick Advocaat wil graag in De Kuip blijven. Met ‘td’ Frank Arnesen praat hij al geregeld over het Feyenoord voor komend seizoen. Een van zijn grote wensen? Steven Berghuis nog een seizoen bij Feyenoord op de rechterflank.”

Berghuis nog een jaartje bij Feyenoord?

  • Doen
  • Niet doen
896+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie