Derksen-rel duurt voort: regionale media grijpen in

Foto: Derksen-rel duurt voort: regionale media grijpen in

Vandaag Inside lijkt voorlopig gewoon door te gaan, maar de recente onthullingen hebben alsnog grote gevolgen voor Johan Derksen. De oud-voetballer verliest zijn plaats op de verschillende radiostations.

RTV Rijnmond schrijft donderdagavond op de eigen website: “Rijnmond zet met onmiddellijke ingang een punt achter het radioprogramma ‘Muziek Voor Volwassenen’. Reden is de schokkende bekentenis die presentator Johan Derksen deze week deed in het SBS6-programma ‘Vandaag Inside’. Ook Omroep West en NH Media zetten een streep door de populaire muziekshow.”

Derksen onthulde maandagavond in Vandaag Inside een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. Hij verklaarde er niet trots op te zijn, maar dat ‘dat soort dingen toen gebeurde’. Een dag later zwakte hij zijn verhaal af en donderdagavond zal hij zijn excuses aanbieden in de dagelijkse talkshow, maar dat is voor de regionale zender niet voldoende.

Hoofdredacteur a.i. Ruud van Os legt uit: “Het schokkende verhaal van Derksen op dinsdag en het totale gebrek aan empathie een dag later hebben mij tot dit besluit gedwongen. Derksen is een grens overgegaan en heeft daarmee slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag tot in het diepst van hun ziel gekwetst. Bij Rijnmond is integriteit één van de kernwaarden waarmee we werken. Dat geldt voor alle werknemers, vast en freelance, dus ook voor Johan Derksen.”

“‘Muziek Voor Volwassenen’ is al twintig jaar een goed en goedbeluisterd radioprogramma op onze zender. Dat wil echter niet zeggen dat het gezicht van die show zich alles kan permitteren. Ik realiseer me dat ik met het stopzetten van ‘Muziek Voor Volwassenen’ veel luisteraars teleurstel. In het gesprek dat directeur Bert Klaver en ik donderdagmiddag met Johan hebben gevoerd begreep hij onze argumenten en respecteerde hij ons besluit. Wij zijn Johan Derksen erg dankbaar voor twintig jaar heerlijke muziek op Radio Rijnmond”, aldus Van Os.

TIP: Maak je Circus-account aan en pak de bonus van €250!

Terecht?

  • Ja
  • Nee
183+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie