Derksen reageert op Baudet-rel

Foto: Derksen reageert op Baudet-rel

Johan Derksen heeft de (voetbal)media weer aan het tikken gekregen. De spraakmakende Snor heeft volgens verschillende media een aangifte van Thierry Baudet aan zijn broek hangen. Veel zorgen lijkt de voetbalanalist zich daar niet om te maken, vertelde hij bij Vandaag Inside. 

In een eerdere uitzending zei Derksen dat Baudet ‘geliqideerd’ moest worden. Derksen kwam daar later op terug door te stellen dat de politiek leider van het Forum voor Democratie uit de Tweede Kamer gezet moest worden wegens zijn gedrag. Voor Baudet was dat echter niet voldoende, zo blijkt uit berichtgeving van het AD. 

Derksen maakt zich niet druk: “Het is allemaal voor de bühne. Alles wat wij hier zeggen is om te lachen”, stelde de analist, die ook zijn standpunt toelichtte dat hij vindt dat Baudet niet in de Tweede Kamer hoort. “Als je alleen van Amsterdam naar Den Haag rijdt om te provoceren, stap dan uit de politiek.”

Volgens het Algemeen Dagblad krijgt de kwestie voor Derksen nog wel een staartje. “Vorige week liet het Openbaar Ministerie in Den Haag weten dat het onderzocht of Derksen een strafbare uiting heeft gedaan in de uitzending van de SBS-talkshow. Een woordvoerder van Baudet liet woensdag weten dat de uitspraak van Derksen inderdaad strafbaar was volgens het OM. Het Team Bedreigde Politici (TBP) van de politie-eenheid in Den Haag stelt de aangifte op en Baudet zet hier donderdag zijn handtekening onder, aldus de woordvoerder.”

Een woordvoerder van het OM heeft al verklaard dat Baudet is ‘uitgenodigd’ om aangifte te doen wegens opruiiing. Onder het gezag van de officier van justitie zou er op dit moment gekeken worden naar de mogelijkheden om Derksen te vervolgen. Daarna wordt besloten of Derksen voor de rechter moet verschijnen. 

TIP: Wedden op Eredivisie-wedstrijden doe je bij Unibet!

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie