‘Derksen had knallende ruzie met Oranje-ster tijdens WK’

Foto: ‘Derksen had knallende ruzie met Oranje-ster tijdens WK’

Dennis Bergkamp sloeg onlangs een uitnodiging om aan tafel te komen bij Voetbal Inside af. Volgens journalist John Volkers van De Volkskrant is dat het gevolg van een knallende ruzie met Johan Derksen, tijdens het WK van 1994.

“Op het WK van 1994 heeft Derksen een groot probleem gehad met Bergkamp. Het ging over ‘grijze muizen’, en Dennis was er daar één van. Er ontstond een geweldige heisa over. VI kreeg geen interviews meer met spelers van Oranje. De Nederlandse pers ging toen in staking om solidair te zijn aan VI. Van VI hoefde dat niet, zij wilden hun eigen zaken oplossen. Maar dat toernooi heeft VI geen interviews van spelers meer gehad”, vertelt Volkers tijdens het Sportcafé van RTV Noord-Holland.

Hij laat zich verder ook nog uit over de toekomst van een huidige Ajacied, Matthijs de Ligt. “Ik zou, als ik hem was, nog een seizoen bij Ajax blijven om in ieder geval elke week te kunnen spelen.” De jonge mandekker wordt al geruime tijd aan onder meer FC Barcelona gelinkt.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie