Derksen door het stof: “Uitglijder van mij, dat is dom”

Foto: Derksen door het stof: “Uitglijder van mij, dat is dom”

Johan Derksen is donderdagavond door het stof gegaan in Vandaag Inside. De tv-persoonlijkheid (73) onthulde deze week dat hij zich in het verleden schuldig maakte aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en ontkoppelde daarmee een enorme rel.

Derksen gaf meteen toe niet trots te zijn op zijn actie zo’n vijftig jaar geleden, maar weigerde excuses te maken. Dat deed hij donderdagavond alsnog. “Laat mij maar van start gaan dan, ik ben de veroorzaker van alle ellende”, opende hij de populaire talkshow. “Een oprechte biecht van een heel serieus onderwerp, dat heb ik verteld op een manier van een smeuïge anekdote. Daar leende het onderwerp zich niet voor. Ik ben te voorbarig geweest.”

“Dan breekt geweldig de pleuris uit, dat is een uitglijder van mij, dat is dom”, erkent Derksen. “Voor de televisie is dat dodelijk. Vandaag heb ik de rekening gepresenteerd gekregen. Ik ben overal ontslagen als een soort misdadiger. Daar heb ik het zelf een beetje naar gemaakt. Als ik de reacties soms zie kom ik tot de conclusie dat er soms geen ruimte meer is voor een programma zoals dit. Ik kom vandaag thuis, politie bij de deur.”

In zijn woonplaats Grollo werd een spandoek met de tekst ‘verkrachter’ opgehangen. “De politie heeft het weggehaald. Dan denk ik: is het me dat nou waard om hier geestelijk onafhankelijk te gaan zitten doen?”

De actie van Derksen heeft grote consequenties. Vandaag Inside lijkt voorlopig door te mogen, maar verschillende sponsoren zijn vertrokken en het OM doet onderzoek naar de zaak. Individueel merkt hij dus ook de gevolgen van zijn actie.

TIP: Wedden op voetbal? Waag je gok via Circus en pak €250 bonus!

Moet hij blijven zitten bij Vandaag Inside?

  • Ja
  • Nee
146+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie