Defensieve wanorde bij Ajax: “Je houdt je hart vast richting zondag”

Foto: Defensieve wanorde bij Ajax: “Je houdt je hart vast richting zondag”

In een spectaculaire wedstrijd speelde Ajax donderdag met 3-3 gelijk tegen Olympique Marseille. Hoewel de Amsterdammers de nodige kansen bij elkaar speelden, daar ging in het defensief opzicht ook vaak mis. Dat constateerden ook de analisten van ESPN, die hun hart vast houden voor De Klassieker tegen Feyenoord.

Open huis bij Ajax

Ajax wist donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA twee keer op voorsprong te komen tegen de Fransen, maar Kees Kwakman zag dat de Amsterdammers het lastig vonden om de voorsprong te verdedigen. “Na die 2-3 voelde je wel dat de gelijkmaker in de lucht hing, want ze vinden het zo moeilijk als de tegenstander een beetje gaat zwerven”, concludeerde de voetbalanalist.

“Marseille heeft ook wel een aantal heel goede spelers. Daar is Ajax nog niet tegen opgewassen. Dan hou je ook wel een beetje je hart vast richting zondag”, vervolgde Kwakman. Ook zijn collega Kenneth Perez vond het lastig om structuur in het spel van Ajax te ontdekken. “Als je zo slecht druk zet, zo slap erop zit en constant de bal verliest, dan is het geen wonder dat de tegenstander zoveel goals maakt. Ik heb bij Ajax het idee dat de rechterkant niet weet wat de linkerkant gaat doen.”

Volgens Perez snappen de spelers in het elftal van Maurice Steijn niet wat ze aan het doen zijn. “En dan zijn ze individueel ook nog eens niet goed genoeg om dat te kunnen compenseren. Het is continu twijfelen. En elke tegenstander die tactisch, individueel of qua team beter is, maakt daar korte metten mee.”

Zie jij Ajax een kans maken tegen Feyenoord?

  • Ja, ze gaan winnen
  • Nee, maar een gelijkspel zit er wel in
  • Nee, ze gaan verliezen
234+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie