De Telegraaf bevestigt: Koeman wil Oranje-ster bij Barca

Foto: De Telegraaf bevestigt: Koeman wil Oranje-ster bij Barca

Het gonst al langer van de geruchten, maar nu hebben zowel de buitenlandse media als De Telegraaf het bevestigt: FC Barcelona-trainer Ronald Koeman wil zijn oogappeltje Georginio Wijnaldum naar Catalonië halen.

Koeman watertandt van het duo Wijnaldum – Frenkie de Jong in Camp Nou. “Omdat Wijnaldum in de ’bubbel’ van het Nederlands elftal zit voor de Nations League-ontmoetingen met Polen (vrijdag) en Italië (maandag) zal FC Barcelona hem pas op z’n vroegst volgende week dinsdag kunnen presenteren. Het is de Oranje-speler zelfs niet toegestaan om de ’bubbel’ te verlaten om zich medisch te laten keuren door een kandidaat nieuwe werkgever. In dat geval zou Wijnaldum onder de geldende coronaquarantainemaatregelen vallen en niet meer als uitzondering gelden met alle nadelige gevolgen van dien”, weet De Telegraaf.

“Wel moet FC Barcelona officieel nog rondkomen met Liverpool en Wijnaldum zelf. Iets wat volgens de Spaanse media slechts een formaliteit is. Toch zijn er tegelijkertijd meer kapers op de kust. Veel topclubs uit de grote Europese topcompetities hebben zich voor Wijnaldum gemeld. Hij kan ook een transfer maken in de Premier League, naar de Serie A en ook vanuit de Bundesliga is geïnformeerd naar de Rotterdammer. Dat heeft ongetwijfeld ook met de transfersom te maken, die ligt tussen de vijftien en twintig miljoen euro. Daarmee is Wijnaldum op de markt van topinternationals – 62 interlands 18 doelpunten – natuurlijk een koopje voor de meeste internationale topclubs.”

Wijnaldum ligt nog maar één jaar onder contract en zou al aan hebben gegeven graag naar Barça te willen; dat verklaart de relatief lage vraagprijs.

Zou Gini een topaankoop zijn voor Barca?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
597+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie