De Ligt heeft spijt van ‘eerlijke’ opmerking: “Ik heb geen twijfels dat ik dat zou kunnen”

Foto: De Ligt heeft spijt van ‘eerlijke’ opmerking: “Ik heb geen twijfels dat ik dat zou kunnen”

Ondanks een eerdere opmerking die het tegendeel suggereerden, denkt Matthijs de Ligt wel degelijk goed in een driemansdefensie te kunnen spelen. De uitspraak werd destijds gedaan in de heat of the moment.

Matthijs de Ligt vindt dat hij wél in driemans defensie kan spelen

Toen Oranje nog geleid werd door bondscoach Louis van Gaal, speelde De Ligt een aantal mindere wedstrijden in de formatie met drie verdedigers. De oud-Ajacied vertelde toen eerlijk dat hij zich minder prettig voelde in het systeem. “Ik heb wel spijt gehad van die opmerking. Dat was ook in de heat of the moment, omdat het niet goed ging”, klonk het maandagavond bij de persconferentie. “Bij Bayern kom ik ook vaak in een driemansdefensie uit, dus ik heb geen twijfels dat ik dat zou kunnen.”

De Ligt komt de laatste periode veel in actie voor Bayern München. Dinsdagavond start hij ook voor het Nederlands elftal in het oefenduel met Duitsland. “Ik voel me goed. De laatste weken zit ik goed in mijn vel en ik ben weer fit. Ik voel me goed dat ik weer bij Oranje kan zijn. Als speler wil je altijd spelen natuurlijk. Of ik nou in 2019 onbetwiste basisspeler was weet ik niet, maar ik speelde toen wel veel. Die concurrentie is er altijd al geweest..”

Rivaliteit met Duitsland

De Duitsers maakten indruk door met 2-0 te winnen bij Frankrijk. “Ik was zelf niet verrast dat het er tegen Frankrijk zo uitkwam. Ik weet wat voor individuele kwaliteiten ze hebben”, aldus De Ligt, die veel van de Duitse internationals ondertussen goed kent. De rivaliteit tussen Nederland en de oosterburen voelt hij in kleine mate. “Het is wel anders in deze tijd, dan de tijd van de bondscoach. Toen zat het te kort op verschillende gebeurtenissen, maar nu is dat wel minder.”

De Ligt in de basis op het EK?

  • Ja, zou ik wel doen
  • Nope
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie