‘De Jong-opvolger zet streep door Xavi-droom’

Foto: ‘De Jong-opvolger zet streep door Xavi-droom’

Frenkie de Jong blijft bij FC Barcelona, zo schrijven verschillende Nederlandse media. Nog vóór het nieuws over de Nederlandse spelmaker naar buiten kwam, zette diens potentiële opvolger al een streep door de droom van Barcelona-trainer Xavi Hernandez. 

Bernardo Silva maakte zelf bekend dat hij deze zomer niet vertrekt bij Manchester City. De Portugese middenvelder werd de afgelopen maand nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar het Camp Nou-stadion. De behendige middenvelder moest het vertrek van Frenkie de Jong opvangen. 

Nu de Nederlander ‘gewoon’ bij FC Barcelona blijft, is er voor de club geen reden om een concreet aanbod te doen voor Silva. Dat heeft de Portugees zelf ook ervaren. “Er is niemand bij mij gekomen. Ik heb ook geen aanbod ontvangen van FC Barcelona”, gaf de Portugees na de wedstrijd tegen Nottingham Forrest toe. “Ik blijf bij Manchester City. De beslissing is genomen en ik ben er blij mee.”

FC Barcelona 

Het was een publiek geheim dat Silva graag naar FC Barcelona wilde vertrekken. Na de onderlinge wedstrijd tussen City en Barça, dat voor het goede doel gespeeld werd, durfde de Spaanse trainer niet te verzekeren dat Silva bij City zou blijven. Mocht de middenvelder deze zomer de keuze hebben gehad, zou die ongetwijfeld op Barcelona zijn gevallen. 

De reden dat de Catalanen niet concreet zijn geworden voor Silva, ligt (natuurlijk) in het financiële gedeelte. De club moest Frenkie de Jong eerst verkopen om ruimte te maken in het salarishuis én nieuwe inkomsten voor een uitgaande transfersom te realiseren. Nu De Jong Barcelona aan zijn contract lijkt te houden, is dat geen optie meer voor de Catalanen én Bernardo Silva. 

TIP: Wint FC Barcelona van Sevilla? De odd is 1.85x! 

Goede beslissing=

  • Ja
  • Nee
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie