De Guzman reageert op terugkeer in Rotterdam

Foto: De Guzman reageert op terugkeer in Rotterdam

Jonathan de Guzmán staat dit weekend voor een bijzondere wedstrijd met Sparta Rotterdam. De 34-jarige middenvelder keerde dit seizoen terug in de stad waar zijn voetbalcarrière een boost kreeg: Rotterdam. De voormalig international van Oranje, die bij Feyenoord doorbrak in het internationale voetbal, is blij weer “thuis” te zijn. 

De Guzmán debuteerde al officieus voor de Rotterdammers in het gewonnen oefenduel tegen FC Emmen (3-1, red.). De middenvelder speelde een uur mee en weet wat Sparta-trainer Maurice Steijn dit seizeon van hem verlangt. “Er staat bij Sparta een goede, talentvolle groep”, zegt De Guzmán in het Algemeen Dagblad. “Ik denk dat ik met mijn ervaring wel wat toe kan voegen. Dat verwacht de trainer in elk geval wel van mij.”

De Guzmán 

De middenvelder is 34 jaar, maar wil nog steeds het hoogst haalbare bereiken met Sparta. “De club is ambitieus, dat zie je aan de manier waarop ze zich hebben versterkt. Datzelfde geldt voor mij. Mensen die zeggen dat ik hier kom afbouwen, hebben het mis. Ik ben fit en nog steeds ambitieus. Tenminste, zo voel ik dat”, stelt de middenvelder. 

De geboren Canadees, die op jonge leeftijd naar Nederland kwam om in de jeugd van Feyenoord te gaan voetballen, is blij weer terug te zijn in Rotterdam. “Het voelt, ik kan het even niet in het Nederlands zeggen, als a fresh air of breath. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om weer rond te lopen in de stad.”

Feyenoord

Over zijn vertrek bij Feyenoord in 2010, die niet lekker verliep, koestert hij geen wrok meer. “Ik ben in 2010 niet op een leuke manier weggegaan, maar dat speelt allemaal geen rol meer”, stelt de middenvelder, die wel reacteis kreeg van verschillende Feyenoord-fans op zijn terugkeer in Nederland. 

Met clubs als Villarreal, Swansea City, Napoli, Chievo Verona en Eintracht Frankfurt op zijn CV heeft De Guzmán volgens zichzelf nog veel te bieden. Dat terwijl veel van zijn voormalige teamgenoten van Feyenoord hun voetbalschoenen inmiddels hebben opgeborgen. “Ik heb bij Feyenoord ook nog met Jon Dahl Tomasson gespeeld. We zijn een generatie verder, maar ik voetbal nog. Nu is het aan mij om te laten zien dat ik nog van waarde kan zijn.”

TIP: Wint Sparta van Heerenveen? De odd is 4.2x!

De Guzman gaat het maken bij Sparta

  • Ja
  • Nee
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie