De Boer weigerde Ajax vanwege zijn schoonzoon Joey Kooij

Foto: De Boer weigerde Ajax vanwege zijn schoonzoon Joey Kooij

Frank de Boer zit inmiddels al een aardige tijd zonder club. Hij kon vorig jaar terugkeren bij Ajax, in de Raad van Commissarissen, maar zei ‘nee’ omdat hij de carrière van zijn schoonzoon Joey Kooij (scheidsrechter) niet wilde hinderen.

“Ik kon eventueel bij de RvC van Ajax aan de slag toen Danny Blind assistent-trainer werd van Louis. Ik vroeg aan de KNVB of het eventueel schadelijk kon zijn voor de carrière van mijn schoonzoon. Uiteindelijk heeft de KNVB gezegd dat hij dan waarschijnlijk geen wedstrijden van Ajax had mogen fluiten”, vertelt De Boer in De Aftrap.

Er mogen namelijk geen familiaire banden tussen scheidsrechters en de clubs die hij fluit zijn. Een tegenvaller voor De Boer, die de job wel zag zitten. “De kans was groot dat ik het had gedaan, want het was voor een bepaalde periode. Als Danny terugkomt na het WK, dan zou hij die positie gewoon weer innemen. Het was dus van tijdelijke aard. Ik heb het niet gedaan, om zo de carrière van Joey niet in de weg te staan.”

Repeterend verhaal

Al vaker kwamen de banden tussen De Boer en Kooij in het nieuws. “Toen ik coach van Ajax was, was de discussie er al een keer. Of hij Ajax zou mogen fluiten als ik coach was van Ajax. Dat mocht dus niet. Ze wilden het op dat moment niet. Dan leek het me nu ook wel logisch.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Deze rol zou perfect zijn geweest voor De Boer

  • Eens
  • Oneens
279+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie