‘De Boer sprak over Ajax-terugkeer’

Foto: ‘De Boer sprak over Ajax-terugkeer’

Frank de Boer zal zich wel herkennen in de situatie van John Heitinga bij Ajax. De Boer werd net als die andere voormalige verdediger van Ajax voor de leeuwen gegooid. Bij Viaplay gaf De Boer toe dat hij met Edwin van der Sar gesproken had.

De Boer zei er wel meteen bij dat dit niet in officiële zin was, maar meer als vrienden. “Ze weten ook dat als Ajax me nodig heeft, dan zal ik er altijd staan. En ik kan ook begrijpen dat ze nu voor John Heitinga gaan.”

De Boer weet wat Heitinga op dit moment doormaakt. “Wat hij nu heeft is eigenlijk eenzelfde soort situatie als waar ik toen instapte”, zei de trainer, die onlangs aangaf te twijfelen aan een vervolg van een carrière als eindverantwoordelijke.

Het EK met het Nederlands elftal was voorlopig de laatste klus als hoofdtrainer. De Boer probeerde na zijn kampioenschappen bij Ajax zijn werkwijze uit bij Internazionale, Cystal Palace en Atalanta United. Bij geen van die clubs wist de voormalig verdediger van onder andere Ajax en FC Barcelona een blijvende indruk achter te laten.

In gesprek met De Telegraaf was De Boer openhartig over zijn overwegingen. “Binnenkort word ik opa, dus het is niet honderd procent zeker dat ik doorga als trainer. Maar dankzij Viaplay en de UEFA blijf ik volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het voetbal.”

Ajax haalde met Dwight Lodeweges een ervaren assistent-trainer binnen voor Heitinga, die (minimaal) tot aan het einde van het seizoen voor de Ajax-selectie staat. De Boer werd dan geen hoofdtrainer, maar gezien zijn twijfels kan er ook een andere rol binnen de Ajax-organisatie in zitten.

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 maart 2023 20:51.

De Boer terug bij Ajax?

  • Ja, doen!
  • Nee, geen goed idee
305+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie