De Boer laat trainerscarrière op laag pitje staan: ‘Nog geen seconde aan getwijfeld’

Foto: De Boer laat trainerscarrière op laag pitje staan: ‘Nog geen seconde aan getwijfeld’

Frank de Boer denkt er voorlopig niet over na om terug te keren als trainer. In gesprek met Het Parool laat de oud-trainer van onder meer Ajax weten dat hij een snelle rentree uitsluit. De Boer sluit zelfs niet uit dat hij zelfs nooit meer terugkeert als coach in de voetballerij.

In gesprek met de krant laat De Boer weten geen seconde te hoeven twijfelen over een terugkeer. “Ik weet zeker als je me op het veld zet met een groep goede spelers, dan word ik gelijk enthousiast. Ik vind alleen dat het trainersvak zo omgeven is met negativiteit.”Volgens De Boer is dat voor hem een belangrijke factor. “Al die randzaken vreten energie, negatieve energie. Door die negativiteit geef je juist de goede jongens in je selectie minder aandacht.”

In zijn tijd als bondscoach van Oranje liep De Boer ook tegen de nodige problemen aan. “Ik kende toen problemen met beschikbaarheid en belastbaarheid van de spelers. Ik denk dat Louis van Gaal daar nu aan het einde van het jaar al helemaal mee te maken gaat krijgen.” De Boer sprak zich ook nog uit over de terugkeer van zijn goede vriend Philip Cocu bij Vitesse. “Ik heb hem pas een appje gestuurd na zijn eerste zege. Ik hoop dat hij in Arnhem de tijd krijgt die elke trainer nodig heeft. Ik hield wel even mijn hart vast toen het in de eerste wedstrijden bij Vitesse ook niet helemaal goed ging.”

Is Frank de Boer een goede trainer?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat is hij ook nooit geweest
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie