De Boer beleefde pijnlijke Oranje-tijd: “Zijn vrouw ordinair uitgescholden”

Foto: De Boer beleefde pijnlijke Oranje-tijd: “Zijn vrouw ordinair uitgescholden”

Het Nederlands elftal hoopte afgelopen zomer onder leiding van Frank de Boer een succesvol Europees kampioenschap te beleven, maar niets was minder waar. Mede door het matige spel kreeg Tsjechië het voor elkaar om Oranje uit te schakelen. Guido Albers kijkt met het Algemeen Dagblad terug op de vervelende periode.

De Boer kwam als opvolger van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal terecht en hoopte zijn teleurstellingen van de afgelopen jaren achter zich te laten. Daarin slaagde de oefenmeester echter niet, want het bleek voor hem een hels karwei te zijn om de publieke opinie mee te krijgen. Toen het De Boer het ook niet lukte om de kwartfinale van het toernooi te bereiken, verbond de trainer zijn conclusies aan het resultaat.

“Er zou een week na de uitschakeling een evaluatie komen, dat stond contractueel ook vast”, legt zijn zaakwaarnemer uit. “Maar Frank zei na de nederlaag meteen al dat hij zou stoppen. Hij wilde de druk van het team afhalen, zodat ze na de zomer goed aan de WK-kwalificatiewedstrijden konden beginnen. Wij snappen ook wel dat EK niet is geworden wat we ervan hoopten, maar dit was zo lastig voor hem. Als vriend van hem deed het mij pijn.”

De voormalig trainer van Ajax kreeg bij het Nederlands elftal niet alleen te maken met de druk vanuit de pers, maar ook met de tendens in de bevolking. Het dieptepunt voor Albers, die tevens vrienden is met De Boer, was dat de vrouw van de trainer te maken kreeg met negatieve uitlatingen. “Op de tribune waren er vrienden van een speler die de vrouw van Frank de Boer zo ordinair hebben staan uitschelden. Je gelooft het gewoon niet.” 

Huidige successen

Louis van Gaal heeft de situatie voorlopig een stuk beter op orde. De hoofdtrainer slaagde erin om zich met Oranje te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Qatar dat aankomend jaar op het programma staat. Door de warmte in het land besloot de FIFA al eerder om het eindtoernooi aan het einde van het kalenderjaar te laten plaatsvinden, waardoor Van Gaal nog even de tijd heeft om zijn ideale formatie te vinden.

Wint het Nederlands elftal in 2022 het WK? Pak 17 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Was de aanstelling van De Boer begrijpelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie