De 10 meest gehate voetballers door Feyenoord-fans

Soccernews

Feyenoord-supporters staan bekend als bloedfanatiek. Voor de eigen ploeg dienen ze als twaalfde man, waardoor menig tegenstander door de knieën ging. Sommige spelers kregen daar wel erg duidelijk mee te maken. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien namen op een rijtje die in De Kuip negatieve gevoelens oproepen.

[b]10. Rafael van der Vaart[/b]
Een Feyenoorder heeft over het algemeen een hekel aan alles wat met Ajax te maken heeft. Van der Vaart is zo’n speler die niet populair was bij de Rotterdammers. De middenvelder scoorde meerdere malen tegen Feyenoord en na één van deze doelpunten vierde hij dat uitbundig in De Kuip. Het gevolg was dat teamgenoot André Bergdølmo werd geraakt door een projectiel.

[img]//uploads/rafael-van-der-vaart(real-betis)(25-09-2015).jpg[/img]

[b]9. Ola Toivonen[/b]
Toivonen werd door PSV-supporters redelijk positief benaderd, ondanks dat hij niet het allermooiste afscheid kreeg. Fans van andere Eredivisie-clubs waren echter snel klaar met de Zweed. Ook supporters van Feyenoord raakten niet gecharmeerd van de blonde voetballer.

[img]//uploads/ola-toivonen(psv)(1).jpg[/img]

[b]8. Mark van Bommel[/b]
Van Bommel was typisch zo’n voetballer die je alleen in de eigen ploeg wilde hebben. Als tegenstander werd de middenvelder over het algemeen als bloedirritant aangemerkt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Van Bommel, die in Nederland vooral opviel namens PSV, niet populair was bij Feyenoord-aanhangers.

[img]//uploads/mark-van-bommel(26-03-2014).jpg[/img]

[b]7. Anwar El Ghazi[/b]
El Ghazi zag het levenslicht in Barendrecht, op korte afstand van Rotterdam. De aanvaller viel op jonge leeftijd op bij Feyenoord en speelde daar in de jeugdopleiding. De club stuurde hem echter weg alvorens hij via Sparta Rotterdam naar aartsrivaal Ajax verhuisde. Daar is El Ghazi zelfs clubtopscorer.

[img]//uploads/anwar-el-ghazi(ajax)(20-09-2015).jpg[/img]

[b]6. Zlatan Ibrahimovic[/b]
Ibrahimovic is misschien wel de beste spits die de laatste vijftien jaar op de Eredivisie-velden heeft gelopen. De Zweed werd op dat misschien niet eens op waarde geschat, maar zijn latere carrière maakte dat ruimschoots goed. Als Ajacied was hij echter ook betrokken bij een aantal vervelende incidenten zoals elleboogstoten. Feyenoorders irriteerden zich kapot aan dat wangedrag.

[img]//uploads/zlatan-ibrahimovic(paris-saint-germain)(30-09-2015).jpg[/img]

[b]5. Luis Suarez[/b]
Niemand zal ontkennen dat Suarez momenteel een van de beste aanvallers ter wereld is. Immers: de voorhoede bestaande uit Lionel Messi, Neymar en de Uruguayaan geldt als de allerbeste. Jaren geleden was de aanvaller nog te bewonderen in de Eredivisie. Suarez imponeerde bij FC Groningen en vervolgens bij Ajax, maar frustreerde tegenstanders met vervelend gedrag.

[img]//uploads/luis-suarez(fc-barcelona)(13-09-2015).jpg[/img]

[b]4. Leonardo[/b]
Op twaalfjarige leeftijd werd Leonardo opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord. De Braziliaanse aanvaller maakte ook zijn profdebuut voor de [i]Kuipbewoners[/i], maar mede door blessures en moeilijk gedrag bleef een echte doorbraak uit. Als speler van aartsrivaal Ajax verspeelde de Zuid-Amerikaan vervolgens zijn laatste beetje krediet.

[img]//uploads/leonardo(red-bull-salzburg)(1).jpg[/img]

[b]3. Danko Lazovic[/b]
Lazovic droeg in de periode 2003-2005 het tenue van Feyenoord. De Serviër brak in Rotterdam-Zuid niet echt door, ook al produceerde hij een aantal waardevolle doelpunten. Als Vitessenaar beloofde hij niet te zullen juichen na een goal tegen Feyenoord, maar die belofte kwam hij niet na. Later ging hij bovendien voor concurrent PSV spelen.

[img]//uploads/danko-lazovic(partizan-belgrado)(09-09-2014).jpg[/img]

[b]2. Jasper Cillessen[/b]
Cillessen is op dit moment de beste doelman van Nederland. In dienst van Ajax heeft de doelman zijn klasse bewezen, al was er een periode waarin dat ondergeschikt leek door agressief gedrag. Vooral zijn botsingen met Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards zorgde voor ophef.

[img]//uploads/jasper-cillessen-baalt(ajax)(04-10-2015).jpg[/img]

[b]1. Anthony Lurling[/b]
Het Legioen kan iedere Feyenoord-speler een duw in de rug geven, maar kan ook een mentale blokkade opwerpen. Lurling werd al op zijn eerste training kritisch aangepakt omdat hij bekend stond als matennaaier. De Bosschenaar groeide uit tot miskoop en werd na zijn vertrek nog louter uitgekotst door de supporters.

[img]//uploads/anthony-lurling(fc-den-bosch)(25-10-2014).jpg[/img]

Wie is de meest gehate?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
3011+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie