De 10 huidige Eredivisie-spelers met de meeste strafpunten

Soccernews

Eén strafpunt per gele kaart, drie strafpunten voor een dubbele gele kaart en vijf strafpunten voor een directe rode kaart. Op basis van deze puntentelling valt een mooie ranglijst samen te stellen. [i]SoccerNews.nl[/i] zet de tien huidige Eredivisie-spelers op een rijtje die het vaakst op de bon werden geslingerd door de arbitrage.

[b]10. Jan Arie van der Heijden[/b]
We beginnen dit overzicht met een speler van de huidige koploper van Nederland. Feyenoord-verdediger Van der Heijden zag tijdens zijn profloopbaan al 34 keer de gele kaart en voegde daar twee directe rode kaarten aan toe, waarmee zijn totaal op 44 strafpunten komt.

[img]//uploads/jan-arie-van-der-heijden(feyenoord)(31-10-2015).jpg[/img]

[b]9. Mark van der Maarel[/b]
Van der Maarel is een gewaardeerde selectiespeler van FC Utrecht. De verdediger is op dit moment geen zekerheidje, maar heeft al genoeg ervaring opgedaan en dat blijkt ook wel uit zijn statistieken: 29 gele kaarten en vier rode kaarten, waarvan twee rechtstreeks. Dat brengt hem op 46 strafpunten.

[img]//uploads/mark-van-der-maarel(fc-utrecht)(19-03-2016).jpg[/img]

[b]8. Sander Duits[/b]
Duits loopt tegenwoordig rond bij Go Ahead Eagles. In Deventer is de middenvelder een belangrijke pion, ook al heeft hij regelmatig de noodrem nodig. Achter zijn naam staan 44 gele kaarten plus één rode kaart op basis van twee gele kaarten. Plek acht is voor hem met 47 strafpunten.

[img]//uploads/sander-duits(go-ahead-eagles)(22-10-2016).jpg[/img]

[b]7. Nick Viergever[/b]
Viergever zag in zijn profcarrière al viermaal direct rood en dat zorgt voor een behoorlijke puntenstraf. De Ajax-verdediger verzamelde bovendien al 29 gele kaarten. In totaal brengt hem dat op 49 strafpunten, goed voor een zevende plek in dit klassement.

[img]//uploads/nick-viergever(ajax)(06-11-2016).jpg[/img]

[b]6. Anouar Hadouir[/b]
Hadouir is misschien wel de meest verrassende naam in dit rijtje. De middenvelder van Excelsior is überhaupt een beetje van de radar geraakt, maar plek zes is toch echt voor hem met vijftig strafpunten. Dit is opgebouwd uit 45 gele kaarten en één directe verwijzing naar de kleedkamer.

[img]//uploads/anouar-hadouir(excelsior)(12-09-2016).jpg[/img]

[b]5. Danny Holla[/b]
Holla keerde onlangs terug op de Nederlandse velden, bij PEC Zwolle om precies te zijn. Gezien de sportieve problemen moet er flink gebikkeld worden en dat is wel over te laten aan de middenvelder. Met 43 gele kaarten, een dubbele gele kaart en één directe rode kaart komt hij uit op 51 strafpunten.

[img]//uploads/danny-holla(pec-zwolle)(28-11-2016).jpg[/img]

[b]4. Arnold Kruiswijk[/b]
Kruiswijk speelde het grootste gedeelte van zijn carrière in Nederland en als verdediger bouw je dan al snel een aardige lijst met kaarten op. In dit geval gaat het om 38 gele kaarten, drie rode kaarten op basis van gele kaarten plus één directe rode kaart: 52 strafpunten voor de Vitessenaar.

[img]//uploads/arnold-kruiswijk(vitesse)(11-09-2016).jpg[/img]

[b]3. Mark-Jan Fledderus[/b]
Fledderus bleef het Nederlandse voetbal zelfs altijd trouw, zoals al bleek in ons vorige overzicht. Ook in zijn geval is de teller behoorlijk opgelopen: 45 gele kaarten en drie rode kaarten na tweemaal geel. Nog nooit direct rood voor de Heracles-speler dus, maar wel 54 strafpunten en dus een gedeelde tweede plek.

[img]//uploads/mark-jan-fledderus(heracles-almelo)(12-09-2016).jpg[/img]

[b]2. Karim El Ahmadi[/b]
El Ahmadi is een opvallende naam in deze lijst. Immers: de Marokkaanse middenvelder liep in eigen land nog nooit tegen een rode kaart aan. Toch staat hij op een podiumplaats en dat is puur te danken aan de gele kaarten. 54 stuks, dus ook 54 strafpunten voor de Feyenoorder.

[img]//uploads/karim-el-ahmadi(feyenoord)(25-09-2016).jpg[/img]

[b]1. Chris Kum[/b]
We sluiten af met een speler die in Nederland uitkwam voor ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Utrecht en tot slot Roda JC Kerkrade. Kum is goed voor 45 gele kaarten, tweemaal twee keer geel en tweemaal direct rood. Dat maakt hem de nummer één in dit klassement met 61 strafpunten.

[img]//uploads/chris-kum(roda-jc-kerkrade)(28-11-2016).jpg[/img]

Welke naam verrast je het meest?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie