Cocu vol vertrouwen richting kelderkraker tegen ‘taaie ploeg’

Foto: Cocu vol vertrouwen richting kelderkraker tegen ‘taaie ploeg’

Phillipp Cocu is tegenwoordig de trainer van Vitesse, dat onder hem langzamerhand de weg terug omhoog lijkt te hebben ingezet. De volgende etappe is een kelderkraker tegen Sparta, dit weekend, na zeges op achtereenvolgend SC Cambuur (0-3) en FC Emmen (2-1).

“We zetten stappen in de juiste richting, maar we zijn er nog niet”, zegt Cocu op de clubwebsite. “De twee overwinningen waren natuurlijk belangrijk; voor de ranglijst, maar ook voor het vertrouwen. Maar de bekerwedstrijd gaf tussendoor wel aan dat de stabiliteit nog niet op honderd procent zit. We moeten hard blijven werken om dat samen verder te verbeteren. Uiteraard doen de overwinningen wel veel goeds met het team.”

Over opponent Sparta is Cocu positief: “Sparta doet het uitstekend. Ze spelen vanuit een duidelijke organisatie, zijn stabiel en doen geen gekke dingen. Daarnaast komen ze vrij gemakkelijk tot scoren, waarna ze vaak een compacte organisatie neerzetten. Ze beschikken over ervaren jongens, die de balans bewaken. Mijn complimenten voor hoe ze dat invullen. Maar aan de andere kant liggen er ook kansen. Daar kijken wij vooral naar. We gaan steeds meer van onze eigen kracht uit.”

Reiziger

Onder de lat zal Daan Reiziger staan, omdat Kjell Scherpen nog geblesseerd is. De jonge sluitpost zegt: “Sparta heeft een taaie ploeg, die het een stuk beter doet dan vorig seizoen. Het wordt een behoorlijke kluif, maar we moeten gewoon knallen.”

Gelredome

Eredivisie

5 november 2022

16:30

Vitesse
Sparta Rotterdam
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 november 2022 16:25.

6+ Votes

6+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie