Cocu hekelt Vitesse-spelersgroep: ‘Daar is nu geen enkele reden toe’

Foto: Cocu hekelt Vitesse-spelersgroep: ‘Daar is nu geen enkele reden toe’

Cocu is absoluut niet te spreken op de manier waarover Vitesse afgelopen weekeinde onderuit ging tegen Sparta. De oefenmeester van de Arnhemmers laakt de wedstrijdmentaliteit van een deel van de spelersgroep en overweegt daardoor hard in te grijpen.

Cocu baalt van houding Vitesse-spelers

In gesprek met De Gelderlander uit Cocu zijn ongenoegen over de houding van een aantal Vitesse-spelers. “Ik mis bij een deel van de groep beleving en dat maakt me boos. Sommige zaken hebben niets van doen met een goede of slechte wedstrijd. Het draait om passie. Iedereen moet toch heel goed beseffen in welke positie wij verkeren. Ik mis dat bewustzijn bij een aantal spelers.”

Volgens Cocu zal bij een aantal Vitesse-spelers de knop absoluut om moeten. “Het is niet vrijblijvend voetballen. Gelatenheid en nonchalance kan echt niet.” De oefenmeester is dan ook niet van plan om zachtaardig te blijven voor welke speler dan ook. “Niets gaat vanzelf. Niets loopt lekker. Dat hakt er in bij de veelal jonge spelersgroep. Juist dan moet de strijdlust bovendrijven. Hier wordt een houding gevraagd alsof je met tien man tegen Utrecht staat. Dat wil ik zien.”

Stevig gesproken

De oud-trainer van PSV, die komend weekeinde zijn oude club treft, stelt dan ook momenteel niemand in bescherming te willen nemen. “Daar is nu geen reden toe. Er wordt dus wel even stevig met elkaar gesproken.” Cocu baalt ook van hoe zijn ploeg de tegengoals heeft weggegeven tegen Sparta. “Zeker die tweede goal, op slag van rust, irriteert me. Op die situatie, met een aanval over de flanken met een diepgaande back, is vooraf nog gehamerd. Iedereen weet ervan. Maar toch staan we verkeerd. Dat is voetbalgogme. Ja, daar baal ik echt van. We zitten echt in zwaar weer.”

Stunt Vitesse tegen PSV?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij Vitesse in de Eredivisie blijven?

  • Ja, dat gaat wel gebeuren
  • Nee, ze gaan eruit
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie