‘Chelsea ziet De Jong-alternatief’

Foto: ‘Chelsea ziet De Jong-alternatief’

Frenkie de Jong is weer volwaardig lid van de selectie van FC Barcelona. Na een lange transferzomer bleef De Jong ‘gewoon’ bij FC Barcelona en dat werpt nu zijn vruchten af. Chelsea, één van de geïnteresseerde ploegen van afgelopen zomer, lijkt eieren voor zijn geld te kiezen. 

Onder nieuwe eigenaar Todd Boehly, die de club overnam van de Russische miljardair Roman Abramovich, waait er een nieuwe wind op Stamford Bridge. De Amerikaanse eigenaar stuurde succestrainer Thomas Tuchel, die met The Blues de Champions League won en zich kroonde tot Wereldkampioen van Clubteams, werd vervangen door Graham Potter. 

Chelsea

De Engelse coach krijgt in de winter mogelijk versterking van Jude Bellingham. De Engels international wordt al tijden in verband gebracht met een transfer naar de Premier League, waar hij nog nooit minuten maakte. Bij de transfer van Birmingham City naar Borussia Dortmund betekend immers wel een vertrek uit de Championship, maar geen promotie naar het hoogste Engelse niveau. 

De pas negentienjarige Bellingham speelde onlangs al zijn honderdste wedstrijd voor Dortmund en heeft na zijn interlanddebuut op zijn zeventiende net zo veel caps voor The Three Lions achter zijn naam staan. Volgens Daily Mail ziet Boehly in de Engelsman dé vormgever van het middenveld van Chelsea, waar de nodige contracten aflopen. 

Frenkie de Jong

Het geld dat bespaard wordt bij een mogelijk vertrek van oudgedienden Jorginho en/of N’Golo Kanté zullen hard nodig zijn. Volgens Engelse media wil Dortmund maar liefst 150 miljoen euro ontvangen voor de middenvelder annex aanvallende middenvelder. 

Ondanks de interesse van Liverpool en Real Madrid zou de Chelsea-eigenaar er vertrouwen in hebben dat hij Bellingham naar Londen kan halen. Dat de Amerikaan van goede onderhandelingshuize moet komen om de twee Champions League-finalisten van vorig seizoen (Liverpool en Real Madrid, red.) af te troeven. 

TIP: Wint Chelsea van AC Milan? Pak 1.77x je inzet!

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie