Carragher kiest één Nederlander in Premier League-Team of the Year

Foto: Carragher kiest één Nederlander in Premier League-Team of the Year

Jamie Carragher heeft voor zender Sky Sports zijn Premier League-Team of the Year samengesteld. De voormalig mandekker van Liverpool FC, tegenwoordig vaste analist op de Britse tv, kiest onder meer voor Nederlander Sven Botman en oud-Ajacied Lisandro Martínez.

Carragher en Neville formeren hun Premier League-Team of the Year

In het elftal van Carragher zitten zes spelers die ook in het elftal van collega Gary Neville zijn opgenomen: Kieran Trippier, Rúben Dias, Rodri, Martin Ødegaard, Kevin De Bruyne en Erling Braut Haaland. Carragher kiest verder nog voor onder meer Mohamed Salah en dus ook Botman.

“Botman kwam binnen als een speler die aan veel topclubs werd gelinkt”, zegt Carra over de mandekker. “Hij is naar Newcastle gekomen en zij hebben samen met Manchester City de minst gepasseerde defensie van de Premier League. Hij staat er week in week uit, zoveel clean sheets.” Newcastle behaalde 32 clean sheets, City 31.

Excuses richting Lisandro Martínez

Verder komt de Engelsman met een mea culpa richting Martínez. “Elke centrale verdediger die naar de Premier League komt en kleiner is dan 1 meter 80, gaat problemen krijgen. Maar hij heeft dat niet. Elke speler heeft zwakheden, maar de beste spelers verbergen hun zwakheden. Hij is een krijger, een leider. Hij heeft samen met Casemiro een groot verschil gemaakt. Dus mijn excuses aan Martínez. Fans van Manchester United: stop alsjeblieft met tweeten!”

Beste PL-XI Carragher: Alisson; Trippier, Dias, Botman, Zinchenko; Ødegaard, Rodri, De Bruyne; Salah, Kane, Haaland.

Beste PL-XI Neville: Pope; Trippier, Saliba, Dias, Estupinan; Ødegaard, Rodri, De Bruyne; Saka, Haaland, Martinelli.

Met wiens team ben jij het meer eens?

  • Neville
  • Carragher
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie