Cambuur deelt ‘laatste waarschuwing’ uit

Foto: Cambuur deelt ‘laatste waarschuwing’ uit

Komend weekend is het weer zover; dan vindt er een Friese Derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur plaats, in het Abe Lenstra Stadion. De gemoederen liepen in de aanloop er naar toe al erg hoog op nadat ‘fans’ van de ploeg uit Heerenveen met een afgehakt hertenhoofd voor het stadion van de rivaal poseerden.

“Het uitvak in het Abe Lenstra Stadion is met twaalfhonderd supporters volledig uitverkocht en het doel is helder: derbywinst”, begint Cambuur op de eigen website, gevolgd door een dringende oproep tot goed gedrag. “De twaalfhonderd geel-blauwe supporters zullen in drie clusters vertrekken vanaf het WTC-terrein en we kunnen niet genoeg benadrukken dat een ordelijk verloop van deze awayday van het grootste belang is..”

Er wordt daarmee gedoeld op het feit dat Cambuur al meerdere keren van vervoersmaatschappij is gewisseld omdat zij niet langer misdragende voetbalfans in hun bussen wilden. “Het scheelde zelfs heel weinig of we hadden geen busmaatschappij gevonden voor deze en de toekomstige awaydays. Zondag rijden we bovendien in stadsbussen in plaats van in reguliere touringcars.”

‘Laatste kans’

“Daarom willen we bij deze, ook namens de Kern van Cambuur, Cambuur Culture en de M.I.-Side, alle supporters op het hart drukken om met respect om te gaan met chauffeurs, medesupporters en de bussen zelf. Houd je aan de regels die gelden voor het busvervoer en zorg dat de bus net zo netjes achterblijft als toen je bent ingestapt. We zijn letterlijk bezig aan onze laatste kans (op proefbasis) als we onze mannen willen blijven steunen in uitwedstrijden. Gaat het op welke manier dan ook mis in een bus dan stopt dit direct en hebben we een (deels) leeg uitvak bij de laatste uitwedstrijd naar FC Groningen en wellicht ook komend seizoen”, aldus Cambuur tot slot.

TIP: Wint Heerenveen van Cambuur? Win 1.83 keer je inleg!

Wat gaat het worden?

  • Winst Heerenveen
  • Gelijkspel
  • Winst Cambuur
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie