Busquets ziet De Jong niet als opvolger

Foto: Busquets ziet De Jong niet als opvolger

Sergio Busquets neemt deze zomer afscheid bij FC Barcelona. De Spanjaard heeft drie potentiële opvolgers op het oog, maar ziet in Frenkie de Jong géén optie.

FC Barcelona krijgt advies

Na 721 wedstrijden in Barcelona-shirt zit het tijdperk er definitief op voor Busquets. De 34-jarige middenvelder weet dat veel namen worden genoemd, maar ziet drie logische opvolgers: Martín Zubimendi (Real Sociedad), Rodri (Manchester City) en teamgenoot Nico González (uitgeleend aan Valencia). “Ik denk dat deze drie het dichtst bij het DNA van Barça liggen en het meest zouden kunnen bijdragen.”

In El Mundo Deportivo stelt Busquets: “Zubimendi en Rodri zijn erg goede spelers en misschien wel degenen die het meest passen bij het DNA en de stijl die hier gewenst zijn. Maar ze zitten bij een andere club.” Joshua Kimmich (Bayern München) noemt hij ‘een ander soort speler’. “Maar goed, uiteindelijk moet je niet altijd op zoek naar hetzelfde, maar moet je ook kijken naar andere spelers die voor bepaalde wedstrijden belangrijk kunnen zijn. We hebben ook nog spelers in huis, hè, zoals Nico.”

Busquets legt uit waarom hij De Jong niet als serieuze optie noemt. “Hij kan daar ook sporadisch spelen, maar Frenkie voelt zich meer op zijn gemak als hij iemand aan zijn zijde heeft die blijft staan, omdat hij zelf graag naar voren gaat. Daar heeft hij de kwaliteiten voor en daar moet je als ploeg dan ook van profiteren.”

Wint FC Barcelona bij Celta de Vigo?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Busquets?

  • Ja
  • Nee
766+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie