Bruno Fernandes treedt in de voetsporen van Mesut Özil

Foto: Bruno Fernandes treedt in de voetsporen van Mesut Özil

Bruno Fernandes is bezig aan een waanzig goed kalenderjaar bij Manchester United. Op de ranglijst komt dit wellicht niet helemaal tot zijn uiting, maar de Portugese spelmaker blijft maar kansen creëren voor zijn ploeg. Sinds 2004/2005 is hij samen met Mesut Özil de enige speler die honderd of meer kansen heeft gecreëerd in één kalenderjaar. Met nog wedstrijd op het programma kan Fernandes het record van Özil uit de boeken spelen.

Fernandes en Özil zijn passende machines

Mesut Özil was tot gisteravond de enige speler die in een kalenderjaar meer dan 100 kansen heeft gecreëerd in de Premier League. Deze cijfers worden sinds 2004/2005 bijgehouden door Squawka. In 2015 behaalde de Duitse spelmaker dit record door geweldig te spelen voor Arsenal. Bruno Fernandes zit hem nu op de hielen en is de tweede speler die de grens van 100 heeft doorbroken. Aangezien United op 30 december nog een wedstrijd speelt tegen Nottingham Forest bestaat de kans dat de Portugees zich nog voorbij Özil speelt.

Het opvallende is dat deze geweldige statistiek van Fernandes dus helemaal niet terug te zien is op de ranglijst van de Engelse competitie. Manchester United staat zesde en heeft elf punten achterstand op koploper Liverpool. Verder heeft de club pas 21 keer gescoord in 19 wedstrijden. Vorig seizoen werd United door een uitstekende reeks tijdens het slot van de competitie nog derde. Ook toen werd er niet veel gescoord door de ploeg. Toen bleven The Red Devils steken op 58 doelpunten terwijl Manchester City 94 keer scoorde. De enige mogelijke conclusie is dat Fernandes dus veel kansen bijeen speelt, maar dat zijn ploeggenoten er gewoon niks mee doen.

Statistiekenkoning Fernandes

Momenteel staat Fernandes op 3 doelpunten en 3 assists in de Premier League. Hij komt daarmee niet in de buurt van de afgelopen seizoenen. Vorig seizoen eindigde hij op 8 doelpunten en 8 assists. Het lijkt erop dat hij zijn statistieken van 2020/2021 niet meer gaat halen. Toen wist de Portugees in 37 duels 18 keer te scoren en gaf hij 11 assists. Erik ten Hag gebruikt zijn aanvoerder duidelijk op een andere manier. Fernandes moet nu beslissend zijn in zijn passing en speelt wat verder van de goal.

Fernandes is de reden dat United er nog redelijk voor staat

  • Ja, hij verbloemt enorm veel
  • Nee, dat is overdreven
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie