Brazilië neemt massaal afscheid van Pelé

Foto: Brazilië neemt massaal afscheid van Pelé

Duizenden Brazilianen hebben maandag afscheid genomen van Pelé. De kist met het lichaam van de overleden voetballegende kwam ‘s ochtends aan in het stadion van Santos. Daar kon men de laatste eer bewijzen aan de grootheid.

Maandag vroeg in de ochtend ontstond een rouwstoet vanaf het ziekenhuis waar de 82-jarige Pelé overleed. Langs de wegen verzamelden zich duizenden mensen, die afscheid wilden nemen van het icoon. Er was veel vuurwerk te zien, terwijl velen mensen op de knieën gingen als eerbetoon.

Ook bij het stadion van Santons ontstond een enorme mensenmassa. ‘s Middags werd het stadion geopend voor de bezoekers die afscheid wilden nemen van O Rei. Zij hadden inmiddels al uren in de rij gestaan. Ook later op de dag werd een lange rij gevormd voor het stadion van de Braziliaanse club.

Nationale rouw

De kist stond met het lichaam stond op de middenstip en is de gehele maandag te bezoeken. Dinsdag zal Pelé vervoerd worden naar zijn laatste rustdag. In heel het land is drie dagen van nationale rouw aangekondigd.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie