‘Branthwaite overweegt PSV-toekomst’

Foto: ‘Branthwaite overweegt PSV-toekomst’

PSV won woensdagavond relatief eenvoudig van FC Emmen en plaatste zich daardoor voor de kwartfinales het bekertoernooi. Jarrad Branthwaite zorgde met twee treffers in het eerste kwartier ervoor dat PSV snel op rozen zat. De Engelsman heeft het goed naar zijn zin bij PSV en overweegt ook komend seizoen in Eindhoven te blijven.

Op de persconferentie na afloop van het duel sprak Branthwaite over zijn twee doelpunten. “Als verdediger maak je dat niet vaak mee, dus het geeft natuurlijk een goed gevoel.” De verdediger was desondanks niet geheel tevreden. “De eerste helft domineerden we. De tweede helft kwamen we een beetje slordig uit de kleedkamer. Daar moeten we als team naar kijken.”

PSV waagde afgelopen transferperiode om Branthwaite definitief over te nemen, maar slaagde daar niet in. Toch ziet de centrumverdediger een langer verblijf wel zitten. “Ik geniet ervan om hier te zijn, om wedstrijden te spelen. Van het team, de fans, het trainingscomplex. Hier blijven is iets wat ik zou overwegen.”

De boomlange verdediger speelde tegen Emmen links centraal achterin, maar een echte voorkeur heeft Branthwaite niet. “Het is natuurlijk makkelijker om als linkspoot aan de linkerkant te spelen. Maar zolang ik speel, ben ik blij. Aan de rechterkant spelen is ook goed om mezelf te ontwikkelen. Dat is geen probleem.”

Lovende Van Nistelrooy

Ook PSV-trainer Ruud van Nistelrooy is zeer te spreken over Branthwaite. “Ik vind dat hij zich in het elftal heeft geknokt. Ook in de lange voorbereiding heeft hij zich fantastisch laten zien. Hij heeft z’n kans gekregen en gepakt. Hij is compleet, hij heeft snelheid, hij is groot. De lange ballen kan hij vaak goed gericht wegleggen. Hij is natuurlijk nog maar twintig, dus daar zit nog heel veel rek in.” De oefenmeester is dan ook duidelijk over het langer aanblijven van Branthwaite, waarbij Van Nistelrooy naar de PSV-directie wijst. “Tegen de huidige, tegen de vorige en tegen de toekomstige. Tegen allemaal.”

Moet PSV Branthwaite komende zomer definitief overnemen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, is niet goed genoeg
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie