Blind: “Zelfs zo’n tik kan voor moeilijkheden zorgen”

Foto: Blind: “Zelfs zo’n tik kan voor moeilijkheden zorgen”

Ajax is zaterdag ontsnapt aan een nieuwe blamage. De Amsterdammers verspeelden bijna een 0-3 voorsprong in de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat FC Volendam (2-4).

“We hebben het als team moeilijk, daar moeten we hard aan werken”, erkende Daley Blind na de wedstrijd tegenover de camera van ESPN. Er werd bij een 2-3 stand een treffer van Henk Veerman afgekeurd. “Het is iets waar we de laatste weken mee sukkelen, we zijn niet in grootse vorm op dit moment.”

Ajax bleek opnieuw defensief kwetsbaar en dat werd na de 1-3 pijnlijk zichtbaar. Blind: “Dan kan zelfs zo’n tik als de 1-3 voor moeilijkheden zorgen in het elftal. Het belangrijkste is dat je blijft doen wat je moet doen. Dat je vast houdt aan bepaalde regels die je maakt, waar je altijd op terug kan vallen, of je goed speelt of slecht speelt. Dat zijn dingen waar we kritisch op moeten zijn.”

Blind vervolgt: “Als je niet goed in vorm bent moet je terug naar de basis en dingen doen die je moet doen. Dat is vooral afspraken nakomen. Er gebeurt veel in zo’n wedstrijd. Vijf wissels, dan verandert er een hoop. Als je dan een tikkie krijgt van 1-3, moeten we daar helemaal niet van in paniek raken.”

Napoli

Ajax verloor dinsdagavond met 1-6 van Napoli. Na afloop is er veel nabesproken. Blind: “We kunnen elkaar de waarheid vertellen. We hebben genoeg ervaren jongens die dat doen, ook jonge jongens die grote stappen hebben gemaakt. We zijn volwassen kerels. Als we dat niet doen, komen we niet verder.” Daarna ontstond toch wat irritatie: “Ik zeg al de hele tijd dat we elkaar de waarheid durven te vertellen, maar blijkbaar wil je dat ik met vingers ga wijzen. Ik weet niet zo goed wat je wil horen eigenlijk.”

TIP: Eindigt Napoli-Ajax gelijk? Win 4,55 keer je inleg via Unibet!

Komt Ajax dit nog te boven?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie