Blamerend AZ gefileerd: “Goede naam te grabbel gegooid”

Foto: Blamerend AZ gefileerd: “Goede naam te grabbel gegooid”

AZ heeft zich donderdagavond flink geblameerd met een 4-3 nederlaag tegen het Bosnische Zrinjski Mostar. Er leek geen vuiltje aan de lucht na een 0-3 voorsprong voor AZ, maar in de tweede helft ging het volledig mis. De Nederlandse kranten spreken dan ook van een regelrechte schande.

Krankzinnige nederlaag AZ

“AZ start Europees seizoen met zelden vertoonde wanprestatie”, is de duidelijke kop van het Algemeen Dagblad. De krant spreekt van een ‘krankzinnige nederlaag’. De Telegraaf noemt de nederlaag een ‘historische zeperd’. Nog niet eerder gaf een Nederlandse club in Europees verband zo’n voorsprong weg. “AZ heeft de goede naam die het de afgelopen seizoenen in de Conference League had opgebouwd te grabbel gegooid in Mostar.”

“En het gebeurde niet in de Champions League of de Europa League tegen een gerenommeerde tegenstander. Nee, de nu al historische afgang werd door AZ opgelopen op het derde niveau van Europa, tegen een club die zich tot het duel met de Alkmaarders had opgehouden in de diepste spelonken van het internationale clubvoetbal en daar naar alle waarschijnlijk in zal blijven”, vervolgt de ochtendkrant.

Ook het regionale NH Nieuws vindt de nederlaag onbegrijpelijk. “AZ heeft één van de pijnlijkste comebacks in Europa moeten incasseren. De ploeg uit Bosnië en Herzegovina toonde zich uiterst veerkrachtig en maakte na rust vier treffers.”

Zie jij AZ zich nog plaatsen voor de volgende ronde?

  • Ja, dat moet lukken
  • Nee, dat gaat niet lukken
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie