‘Bizarre’ Schreuder-onthulling Van der Sar

Foto: ‘Bizarre’ Schreuder-onthulling Van der Sar

Direct na de wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam (1-1) werd oefenmeester Alfred Schreuder aan de kant gezet. Had algemeen directeur Edwin van der Sar daar niet eventjes mee kunnen wachten? Nee dus, aldus de oud-doelverdediger. Want hij ‘wilde Schreuder in bescherming nemen’.

“Ik vond niet dat het nog een dag kon wachten”, reageert Van der Sar bij Ziggo Sport. “Dan zou je Alfred naar de pers toe moeten sturen… ESPN, de NOS, de persconferentie… Dan krijg je ook de typische vragen. Zit je hier morgen nog? Denk je nog dat dat de club vertrouwen in je heeft? Van vind je ervan dat je zeven wedstrijden niet hebt gewonnen? Ik vond het onnodig om daar nog een nacht over te denken, dus ging ik er staan.”

“Hij heeft hard gewerkt en hij heeft zijn best gedaan”, vervolgt de oud-Oranje-international. “Het is niet gelukt en dat is spijtig, want de kwaliteiten heeft hij. Dat het bij Ajax niet heeft gewerkt betekent niet dat hij bij andere clubs niet kan presteren.”

Geen goede Ajax-herstart

Ajax is misschien een beursgenoteerd bedrijf, toch hoefde Van der Sar niet lang te overleggen alvorens Schreuder ontslagen kon worden… “Dat vinkje hebben we zelf kunnen zetten. De afgelopen weken hebben we het natuurlijk al aangekeken. We hoopten op een goede herstart na de winter, maar de resultaten en het veldspel werden niet beter. Dus als je dan tegen Volendam niet de prestatie ziet die we verwachtten, dan moet je denk ik de trainer beschermen en aan het clubbelang denken.”

Voor zijn eigen bestwil?

  • Geloof ik niks van
  • Ja!
5629+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie