Bergwijn: “Daardoor had ik een hekel aan Ajax”

Foto: Bergwijn: “Daardoor had ik een hekel aan Ajax”

Steven Bergwijn luisterde zijn officiële debuut voor Ajax op met een wonderschone treffer. De nieuwe recordaankoop van de Amsterdammers kon er met zijn doelpunt niet voor zorgen dat zijn club de Johan Cruijff Schaal omhoog mocht houden.

Voor Bergwijn had het Ajax-debuut nóg een extra speciaal randje. Niet alleen speelde de buitenspeler tegen zijn oude ploeg PSV, die hij verruilde voor het terugstellende avontuur bij Tottenham Hotspur. Zijn transfer naar Ajax betekende ook dat hij ging spelen voor de club waar hij als kind werd weggestuurd.

Ajax 

Dat zorgde voor wrange gevoelens bij de buitenspeler. “Niet doordat ik voor PSV speelde, maar door hoe ik er ben weggegaan en behandeld, had ik in het begin nog wel een hekel aan Ajax. Van binnen was ik er de eerste jaren na mijn vertrek wel even klaar mee”, zei hij in gesprek met het Algemeen Dagblad

De buitenspeler was daarom niet rouwig dat Ajax in de Champions League sneuvelde. “Destijds was ik met PSV in de groepsfase gesneuveld. Ajax ging maar door. Je concurrent het zo goed zien doen, daar zat ook jaloezie bij natuurlijk.”

De Oranje-international staat nog altijd achter zijn uitspraken en houding uit die tijd. “Spijt? Nee, ik heb geen spijt. Ik zeg hoe het was. Ik was op dat moment ook blij dat Ajax sneuvelde. Je wil zelf in de halve finale staan.”

Wint Ajax van Almere City? De odd is 1.95x!

Terechte utispraken van Bergwijn?

  • Ja
  • Nee
353+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie