‘Belachelijke actie Erik ten Hag’

Foto: ‘Belachelijke actie Erik ten Hag’

Manchester United speelde vorige week tegen FC Barcelona in de Europa League met Wout Weghorst in de basis, maar de Nederlander stond niet opgesteld als diepe spits, maar meer als middenvelder. En dat bedenksel van trainer Erik ten Hag werkte ook nog eens…

Voetbal International-columnist Süleyman Öztürk noemt het Cruijffiaans: “Wout Weghorst kreeg in aanloop naar het heenduel met Barcelona te horen dat hij als middenvelder zou gaan spelen in Camp Nou. Zijn taak bestond eruit om Frenkie de Jong en Franck Kessié in de weg te lopen. Geheel volgens het adagium van Cruijff. Ten Hag benutte de mogelijkheden binnen zijn selectie om de daarmee de kracht van Barcelona in te dammen.”

Hij gaat wat dieper op de materie in: “Weghorst als bulldozer op het middenveld klinkt belachelijk en het zag er ook een beetje belachelijk uit. Toch werkte het, waardoor Xavi voor de return op Old Trafford op een andere manier naar zijn elftal zal moeten kijken. In Camp Nou is hij tactisch voor een aantal dilemma’s gesteld. Niet zozeer door de veld- bezetting, maar op welke manier kwaliteiten van spelers tegenover elkaar werden gezet.”

Öztürk noemt Ten Hag een ‘voetbalfluisteraar’ die voetballers in hun kracht zet, waarbij hij lak heeft aan tactiek of ‘nummers’: “Het gaat om voetballers en hun karakteristieken.”

Weghorst krijgt complimenten

Sky Sports was na afloop van het EL-duel (dat in 2-2 eindigde) lovend over de hoofdrolspeler van dit verhaal: “Weghorst verrichtte werk voor twee en zette slidings in om Frenkie de Jong, het grote transferdoelwit van Manchester United, dwars te zitten. Soms kan voetbal zo poëtisch zijn. In Camp Nou kwamen beide ploegen tot achttien doelpogingen. De makkelijkste kans van allemaal was misschien wel voor Weghorst. Maar door zijn bijdrage in het neutraliseren van Barça kon hij het veld toch met zijn hoofd omhoog verlaten.”

Wint Manchester United de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ten Hag geniaal?

  • Ja
  • Nee
6143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie