‘Bekritiseerde’ Ten Hag oogst nu lof: “komt geen muisje doorheen”

Foto: ‘Bekritiseerde’ Ten Hag oogst nu lof: “komt geen muisje doorheen”

Hugo Borst is onder de indruk van het werk dat Erik ten Hag momenteel verricht bij Manchester United. De columnist van het Algemeen Daglad schreef in augustus nog dat een grote fout was van de Nederlandse oefenmeester om naar de Mancunians te gaan. “Het moet pure zelfoverschatting zijn geweest. We zijn getuige van een koningsdrama, de domste move die een Nederlandse toptrainer ooit maakte.” Inmiddels is Borst op die woorden teruggekomen.

Borst plaatste destijds grote vraagtekens bij het het vertrek van Ten Hag naar United en vroeg zich daarin onder meer af of de oefenmeester de kerst wel zou halen. Na het duel van afgelopen weekend tegen Manchester City, die met 2-1 werd gewonnen door United, is Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad een stuk lovender over Ten Hag. “De herfstvakantie is gehaald, kerstmis is voorbij en Erik ten Hag zit er nog. En hoe. Heel stevig. Zaterdag werd de grote rivaal Manchester City verslagen, dat betekende de negende overwinning op rij. Geen manager bij deze ingewikkelde club voor hem boekte zo snel twintig zeges: Ten Hag verslaat daarmee Louis van Gaal én Alex Ferguson.”

Borst vindt het dan ook knap wat Ten Hag inmiddels heeft neergezet. “De wijze waarop het elftal van Ten Hag Manchester City in toom hield was indrukwekkend. Bij BBC’s Match of the Day werden beelden getoond, waaruit bleek dat de onderlinge afstanden tussen de United-spelers meestal gelijk zijn als ze de bal niet hebben. Overal staan de voetballers gestaffeld, overal geven ze elkaar dekking. Er komt geen muisje doorheen.”

Wint Manchester United met 1-2 van Crystal Palace?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Manchester United kampioen wordt?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
298+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie