Becker: “In Nederland wordt defensief minder van je geëist”

Foto: Becker: “In Nederland wordt defensief minder van je geëist”

Sheraldo Becker geniet van zijn huidige succes bij 1. FC Union Berlin. Momenteel is de Nederlandse aanvaller dé sensatie van de Bundesliga. Tegenover Kicker vertelt hij onder meer over zijn grote wapen.

De razendsnelle Becker is een plaag voor iedere verdediging. De 27-jarige aanvaller stelt dat zijn snelheid is aangeboren en nauwelijks te trainen. “Nee, daar ben ik mee geboren”, zei hij in een interview. “Je kunt trainen om een klein beetje sneller te worden, maar dat is het. De spelers in de NFL zijn er ook mee geboren. Hetzelfde geldt voor andere sporten. Als het mogelijk was om erop te trainen, zou ik dat natuurlijk doen.”

Wennen aan intensiteit

“In Nederland wordt iets minder van je geëist in defensief opzicht. Ik moest wennen aan de hoge intensiteit hier”, vervolgde Becker. ‘Daarom worstelde ik in het begin met wat blessures. Ik ben geleidelijk beter geworden en kon wennen aan de tactiek van de ploeg. Ik wist dat ik op het juiste pad was, maar het vergt tijd om volledig te acclimatiseren.”

Dit seizoen voelt Becker meer vertrouwen dan voorheen. “Het is belangrijk dat ik nu vanaf de aftrap speel. In het begin speelde ik niet met regelmaat, waardoor het lastig was”, klinkt het. “Nu heeft iedereen vertrouwen in me. Dat is ook een van de redenen waarom ik mijn contract heb verlengd. Er zit nog meer potentie in me en dat wil ik aan iedereen laten zien. Of het nu via doelpunten of assists is, of door een defensieve bijdrage te leveren.”

TIP: 3.15 als Union bij Eintracht zegeviert!

Oranje een optie binnenkort?

  • Zeker
  • Nee, dat niet
63+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie