Barcelona vs Sevilla: Barça is back

Foto: Barcelona vs Sevilla: Barça is back

Barcelona lijkt na een kleine dertig speeldagen dan toch nog mee te spelen voor de ereplaatsen. In het begin zag het er bijzonder broos uit met zelfs geen plaats in de top zes. Na de aanstelling van Xavi werd er echter nog maar één keer verloren in de competitie, wat trouwens geen schandelijk verlies was (0-1 tegen Real Betis). De weg naar de top lijkt helemaal open te liggen, maar nu wacht er een bijzonder stug en sterk Sevilla. Zij staan niet voor niets tweede in de rangschikking, al loopt het de jongste weken toch minder vlot dan Lopetegui zou willen. Hij zal zijn manschappen op scherp moeten zetten tegen Barça of hij gaat hetzelfde lot tegemoet als Ancelotti. 

Barcelona: de sfeer is top 

Het optimisme is weer helemaal wedergekeerd in Barcelona. De geldproblemen zijn (tijdelijk) opgelost door grote leningen die Laporta heeft kunnen vastkrijgen, er worden schitterende spelers aangetrokken voor relatief lage lonen, de vrouwelijke ploeg domineert hun competitie op ongeziene wijze… Tegen Real Madrid zaten er bij de vrouwen zelfs 91000 supporters in het stadion! Dat is een nieuw wereldrecord en toont aan dat het vrouwenvoetbal in de lift zit. Een 5-2 overwinning konden de fans wel smaken, net zoals de 0-4 tegen Real Madrid van de mannen afgelopen speeldag.
Het was mooi om zien dat El Clásico toch een beetje in ere hersteld was. 


Na enkele saaiere jaren waarin Barcelona eigenlijk geen match was voor Real Madrid, zagen we nog eens vlagen van genialiteit. Met name Pedri en Aubameyang speelden een schitterende partij. De transformatie van Aubameyang blijft toch duizelingwekkend. Hij maakt op dit moment in de competitie gemiddeld een goal per wedstrijd. Je merkt dat hij zich in zijn sas voelt, zeker als Dembélé op het veld staat. Dat is zijn maatje van bij Dortmund, waar ze samen de ploegen in de Bundesliga angst aanjaagden. Ze vinden elkaar blindelings op het veld, vooral dan in de richting van Dembélé naar Aubameyang via scherpe voorzetten. Als ze op deze manier doorgaan, zal Barça toch meer moeite moeten doen om ze bij te houden op het einde van het seizoen. 

Sevilla: negatieve spiraal? 

Sevilla bevindt zich op dit moment niet in de allerbeste vorm. De laatste drie wedstrijden in La Liga werden gelijkgespeeld tegen niet altijd geweldige tegenstanders. Het valt op dat ze op verplaatsing veel moeilijker scoren en punten pakken dan in eigen huis. Als je naar alle competities samen kijkt, dan is het al van zes januari geleden dat ze nog eens op verplaatsing konden winnen. Dat was in de zestiende finales van de Copa del Rey tegen Zaragoza, een ploeg uit tweede klasse. In de acht wedstrijden die daarop volgden, werd er drie keer verloren, vijf keer gelijkgespeeld en slechts vier keer gescoord. 


Problematische cijfers die niet veel goeds voorspellen voor het tripje naar Barça.
De onderlinge resultaten heeft Sevilla ook niet echt mee ondanks dat Barça duidelijk een langdurig mindere periode achter de rug heeft. Thuis kan het meestal nog wel iets klaarspelen, maar in Camp Nou is het echt bijzonder moeilijk gebleken voor Sevilla om goede resultaten neer te zetten. Er wordt vaak met grote cijfers verloren en het is al van 2010 geleden dat ze er nog eens konden winnen. Als je naar de laatste tien wedstrijden kijkt, kregen ze maar liefst dertig goals tegen, gemiddeld drie per wedstrijd. Lopetegui zal zeer goed moeten analyseren hoe hij deze wedstrijd aanpakt of het wordt misschien wel de zevende vierklapper van Barça onder Xavi. 

Wedtip: Barcelona wint 

Alles wijst erop dat Barcelona gewoon blijft doorstomen en vol voor die tweede plaats gaat. Als ze deze wedstrijd kunnen winnen, zit er heel misschien wel nog iets meer in. Real Madrid heeft nog enkele moeilijke verplaatsingen voor de boeg, dus zeg nooit nooit! Dat ze nu van Sevilla winnen heeft een odd van 1.50. Dat ze met een leuke 4-0 zege winnen heeft een geweldige odd van 17.00. Altijd leuk om eens te proberen, succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Vond jij de aanstelling van Xavi op het juiste moment?

  • Ja
  • Nee, Koeman had nog tijd nodig
  • Nee, hij had al vroeger moeten komen!
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie