‘Barcelona en Neymar onderzoeken hernieuwde samenwerking’

Foto: ‘Barcelona en Neymar onderzoeken hernieuwde samenwerking’

De kans is aanwezig dat Barcelona en Neymar vanaf aankomend seizoen weer gaan samenwerken. Volgens AS voeren beide partijen achter de schermen namelijk gesprekken over een terugkeer.

Terugkeer van Neymar

De Braziliaan verliet de Spaanse topclub in 2017 voor een recordbedrag van maar liefst 222 miljoen euro om in Frankrijk te spelen. Na een jaar kwam hij echter al tot de conclusie dat hij liever in Catalonië was gebleven, waardoor hij naar verluidt destijds al een poging deed om een terugkeer te forceren.

Op dat moment was het voor Paris Saint-Germain onbespreekbaar, maar inmiddels zou de club wel openstaan voor een overgang. Zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi zou ondertussen al in de bestuurskamer hebben gesproken met Barcelona-voorzitter Joan Laporta en voldoende ruimte zien om verder te praten.

Situatie bij Barcelona

Waar het vanwege financiële redenen voor Barcelona zeer lastig zal zijn om Neymar te kopen, zouden beide partijen wel openstaan voor een overgang op huurbasis. De buitenspeler heeft daarbij reeds laten weten dat hij het geen probleem vindt om salaris in te leveren, zodat hij weer bij zijn droomclub kan voetballen.

Xavi Hernández zit naar verluidt minder te wachten op zijn komst. De hoofdtrainer, die Lionel Messi wel graag zag komen, liet in een eerder stadium weten dat hij liever een goede middenvelder of rechtsback aan zijn selectie toevoegt. Tegen de kwaliteiten van Neymar zal hij naar verwachting echter geen ‘nee’ zeggen als het tot een deal komt.

Wint Barcelona volgend seizoen de Champions League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Waar past Neymar het beste?

  • Paris Saint-Germain
  • Barcelona
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie