Barça veel te sterk voor Villarreal, Frenkie maakt indruk

Foto: Barça veel te sterk voor Villarreal, Frenkie maakt indruk

FC Barcelona heeft donderdagavond herstel getoond na de pijnlijke nederlaag bij aartsrivaal Real Madrid (3-1). De Catalanen maakten in eigen stadion geen fout tegen Villarreal: 3-0.

Aan weerszijden stond er een Oranje-international in de basis. Bij FC Barcelona koos trainer Xavi Hernández net als in Madrid voor Frenkie de Jong, die daarmee toch zijn ritme lijkt te pakken in aanloop naar het WK in Qatar. Bij tegenstander Villarreal mocht Arnaut Danjuma starten.

Danjuma kreeg namens Villarreal de mogelijkheid om de score te openen, maar zijn inzet eindigde in het zijnet. FC Barcelona reageerde scherp op die waarschuwing en wist de wedstrijd al voor rust te beslissen. Robert Lewandowski opende de score na een goede individuele actie en prikte kort daarna ook de 2-0 tegen de touwen. Ansu Fati maakte op zijn beurt de 3-0 na slechts 38 minuten spelen.

Villarreal hing al vroeg in de touwen en besloot Danjuma af te lossen. Barcelona ging op zoek naar de vierde, maar die kwam er niet meer in de tweede helft. Frenkie de Jong werd na zeventig minuten vervangen en ging met een staande ovatie naar de kant.

FC Barcelona blijft met 25 punten in het spoor van Real Madrid. De aartsrivaal heeft na speelronde tien een voorsprong van drie minuten dankzij de gewonnen Clásico van afgelopen zondag.

Scoreverloop: 1-0 (31′) Robert Lewandowski, 2-0 (35′) Robert Lewandowski, 3-0 (38′) Ansu Fati

Gaat FC Barcelona de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie