Bale zet alles in teken van WK: “Belangrijkste deel van het seizoen”

Foto: Bale zet alles in teken van WK: “Belangrijkste deel van het seizoen”

Gareth Bale heeft de pijlen volledig gericht op het WK in Qatar. Bij zijn ploeg Los Angeles FC bouwt hij zijn speelminuten zo op, dat hij kan pieken op de eindronde in november.

De aanvaller verkaste afgelopen zomer naar Amerika om te spelen in de MLS. Inmiddels kwam hij al in meer duels in actie als het gehele vorige seizoen, de negentig minuten volmaken deed de Welshman niet niet. “We doen niet meteen te veel. Elke voetballer wil zoveel mogelijk spelen, maar we zijn slim en bouwen het op voor het belangrijkste deel van het seizoen”, doelt Bale op het naderende WK.

Opbouwen

“Hopelijk brengt dit mij in de beste vorm voor het WK”, vervolgde de 33-jarige winger dat met Wales in de Nations League in de groep van het Nederlands elftal strijfdt tegen degradatie uit Divisie A. “Ik denk dat ik een stuk fitter zal zijn als het WK voor de deur staat, ik ben op de juiste weg. Ik moet het opbouwen om negentig minuten te kunnen spelen, dat heb ik niet zoveel gedaan de laatste jaren.”

De afgelopen jaren kwam Bale steeds minder voor in de plannen bij Real Madrid. Een uitleenbeurt aan oud-club Tottenham Hotspur bracht nog wel een lichtpuntje, met elf goals in twintig duels. Nadat hij vorig seizoen bij Real weer nauwelijks aan de bak kwam, maakte hij de move naar de Verenigde Staten.

TIP: Pak liefst 8.60 op Unibet bij een stunt van Wales op België!

Hoge verwachting van Bale op het WK?

  • Ja, kan daar schitteren
  • Niet echt…
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie