‘UEFA maakt organisatie EK 2028 bekend: bijzondere kwalificatie op komst’

Foto: ‘UEFA maakt organisatie EK 2028 bekend: bijzondere kwalificatie op komst’

Het EK van 2028 wordt volgens diverse Britse media dinsdag door de UEFA toegewezen aan het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De wedstrijden zullen worden afgewerkt in de landen Engeland, Schotland, Ierland, Wales en Noord-Ierland.

Stadions bekend

Het Verenigd Koninkrijk en Ierland was de nog enig overgebleven kandidaat voor de organisatie van het toernooi, nadat Turkije zich had teruggetrokken. De Turken richten zich samen met Italië volledig op het bid van 2032. Naar verwachting zal de UEFA de organisatie van het EK 2032 ook spoedig toekennen aan die twee landen.

De wedstrijden op het EK in 2028 zullen in de volgen stadions worden afgewerkt: Wembley, het Tottenham Hotspur Stadium, EFC Stadium (nieuwe thuishaven Everton), Villa Park (Aston Villa), St. James’ Park (Newcastle United), Principality Stadium (nationale stadion Wales), Hampden Park (Schotse nationale ploeg), Aviva Stadium (Ierse nationale ploeg) en Casement Park (Noord-Ierse nationale ploeg). De halve finales en finale worden afgewerkt op Wembley.

Unieke kwalificatiereeks

Waar normaal gesproken alle gastlanden automatisch zijn geplaatst, daar heeft de FA nu een bijzonder verzoek neergelegd bij de UEFA. De voetbalvond vindt het te gek dat vijf van de beschikbare 24 plaatsen worden toebedeeld aan de organiserende landen. Ook wordt het spelen van kwalificatiewedstrijden als een betere voorbereiding gezien dan het spelen van vriendschappelijke duels. Vermoedelijk zal de UEFA twee tickets toebedelen aan landen die het niet op eigen kracht kunnen redden. Als drie of meer gastlanden zich niet weten te plaatsen voor het eindtoernooi, dan gaan de startbewijzen naar de twee best presterende landen.

Moeten gastlanden altijd een ticket krijgen voor het EK?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie