‘We missen dit EK, maar we zorgen dat we er het volgende eindtoernooi bijzijn’

Foto: ‘We missen dit EK, maar we zorgen dat we er het volgende eindtoernooi bijzijn’

Voor geen enkele voetbalfan is het leuk als je land een eindtoernooi misloopt, het haalt alle glans van een zomer weg. Zo voelen niet alleen grote missers als Noorwegen en Griekenland zich, ook het voetbalgekke Wales viste achter het net omtrent een EK-ticket, wat voor 2016 logisch leek – maar inmiddels niet meer. De Westerburen van Engeland timmeren aan de weg en willen hun plek claimen als Europees voetballand.

Ontbreken van Wales op een eindtoernooi moet een verrassing zijn tegenwoordig

In 2016 haalde Wales de halve finale en in 2020 ook nog de achtste finale. Ook bij het WK van 2022 waren The Dragons erbij, het leek dus alsof het kleine landje in het Verenigd Koninkrijk zich begon te melden als basisklant voor het echte werk. Dat bleek dit jaar wel anders, zoals hun geschiedenis vaak heeft gekend – is het een zomer zonder internationaal voetbal voor de drie miljoen inwoners. Tweede recordinternational, twee wedstrijden minder dan Gareth Bale, Chris Gunter baalt, maar blijft optimistisch tegenover Match of the Day. “Het is logisch dat teleurstelling nu even overheerst, maar het maakt ons allemaal maar hongerig om hier een goed vervolg aan te geven. Dit hebben we eerder gehad en we laten ons er niet door uit het veld slaan. Met Wales gaat het prima en de toekomst is nog altijd positief, we pakken door.”

Zonder talisman Gareth Bale blijkt het een lastigere klus om goals te maken, wat geen verrassing mag zijn. Er zijn genoeg capabele spelers in de gelederen, maar een echte wereldtopper ontbreekt nog. Harry Wilson is nu de gedoodverfde vedette en deelt de lakens uit binnen de ploeg. Een prima speler, maar win je er de oorlog mee? Volgens oud-international en legende Ryan Giggs wel: ‘Wilson is een voorbeeld van een leider, als we de ploeg om hem heen bouwen voorzie ik goede dingen voor Wales.”

Ben jij verrast dat Wales zich niet heeft geplaatst?

  • Ja, eigenlijk wel
  • Nee, totaal niet
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie