AZ straalt na Klassieker: “Mooi natuurlijk”

Foto: AZ straalt na Klassieker: “Mooi natuurlijk”

AZ kan terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft. De Alkmaarders boekten een 3-1 overwinning op Fortuna Sittard en profiteerden daarmee van het gelijkspel tussen Feyenoord en Ajax (1-1).

Trainer Pascal Jansen hoopte op een gelijkspel in De Kuip en werd op zijn wenken bediend. De Telegraaf citeert: “Dat is mooi natuurlijk en ik heb een deel van die partij nog gevolgd. Feyenoord speelde het eerste deel best aardig, maakte een prachtige goal en naarmate de tweede helft zich ontwikkelde en Ajax wisselde, zag je dat zij kwamen bovendrijven. Gezien de verhoudingen leek 1-1 me wel reëel.”

Onrust bij Ajax

Feyenoord is de fiere koploper, waar Ajax slechts vijfde staat. “Maar het is een momentopname”, weet Jansen. “Als er bij Ajax niet wordt gewonnen, is het altijd onrustig en het heeft helemaal geen zin om naar andere ploegen te kijken. Dat zijn dingen, die aanschouw je en daar heb je verder nul komma nul invloed op. Wij richten ons echt puur op wat we zelf kunnen beïnvloeden en daar zullen ook jullie (de media, red.) het mee moeten doen.”

Jansen besluit: “Dat hier wel altijd relatieve rust heerst? Dat heeft te maken met visie en beleid en de mensen die aan het werk zijn. Waar je het absoluut niet mee moet verwarren, is dat we hier geen hoge eisen stellen aan elkaar. Want als er hier een keer wordt verloren of slecht wordt gespeeld, dan bespreken we dat binnen onze muren echt wel. Het verschil is dat hier weinig naar buiten komt en zo hoort het in mijn beleving ook te zijn.”

De Adelaarshorst

Eredivisie

25 januari 2023

18:45

Go Ahead Eagles
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 januari 2023 18:43.

Gaat AZ de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie