AZ neemt zware maatregelen voor PSV-thuis

Foto: AZ neemt zware maatregelen voor PSV-thuis

AZ heeft scherpe maatregelen aangekondigd om te voorkomen dat het zondagmiddag tegen PSV opnieuw misgaat met de supporters. Dat maakt de Alkmaarse vereniging op de eigen website bekend.

Zware maatregelen PSV-thuis

Allereerst krijgt de harde kern van de club met een stevige maatregel te maken. Zo is het op de gehele Van der Bentribune verboden om voor of tijdens de wedstrijd bier te drinken. Pas na de wedstrijd wordt voor deze fans alcohol geschonken. Bovendien hangt het netten op voor de vakken W en X1 én het uitvak.

De nummer 4 van de Eredivisie heeft naar eigen zeggen besloten om ook meerdere zichtbare maatregelen te nemen, zoals de inzet van extra stewards gedurende het duel. Daarnaast vinden er enkele onzichtbare maatregelen plaats, waarbij AZ logisch genoeg in het midden laat wat deze inhouden.

Moeilijk besluit AZ

Het besluit is een reactie van de club op de ongeregeldheden die deze maand tijdens het thuisduel met West Ham United plaatsvonden. Een groep toeschouwers besloot na de wedstrijd naar het vak van de Engelse tegenstander te gaan en fans te belagen. Naar aanleiding daarvan kregen inmiddels 43 mensen een stadionverbod opgelegd.

“Het is jammer dat deze maatregelen genomen moeten worden, maar na de gebeurtenissen van afgelopen week kon dat niet anders meer”, stelt algemeen directeur Robert Eenhoorn. “AZ is volledig gecommitteerd aan het goed, voorspoedig en vooral ook veilig laten verlopen van elke wedstrijd. We zijn ervan overtuigd dat het overgrote merendeel van onze supporters daar hetzelfde over denkt.”

Wint AZ van PSV?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie