AZ blijft foutloos dankzij late treffer

AZ blijft vooralsnog foutloos in de groepsfase van de Conference League. De Alkmaarders knokten zich donderdagavond naar een late 3-2 overwinning op Apollon Limassol.

Bij AZ mocht Jens Odgaard starten in plaats van Jesper Karlsson. De Deense spits beschaamde het vertrouwen niet. De zomeraankoop zorgde voor het eerste gevaar van de avond middels een kopbal en schoot even later de 1-0 in de bovenhoek, al werd zijn inzet onderweg nog wel van richting veranderd. Lang bleef de voorsprong niet staan: de Nederlander Patrick Joosten bracht de bezoekers langszij.

In de tweede helft herhaalde de situatie zich. AZ nam opnieuw de leiding: Dani de Wit werd gevloerd in het strafschopgebied en spotte met de aloude voetbalwet door de strafschop zelf tegen de touwen te plaatsen. AZ had misschien de hoop dat het daarna alsnog zou kunnen uitlopen, maar niets was minder waar. Euclides Cabral schoot de Cyprioten op fraaie wijze naar de 2-2.

AZ wist de foutloze reeks in de groepsfase niettemin te behouden. Invaller Karlsson kopte in de 85ste minuut raak op aangeven van Milos Kerkez.

Scoreverloop: 1-0 (16′) Jens Odgaard, 1-1 (19′) Patrick Joosten, 2-1 (62′) Dani de Wit (strafschop), 2-2 (67′) Euclides Cabral, 3-2 (85′) Jesper Karlsson

TIP: Wint AZ bij Utrecht? Win 2,30 keer je inleg via Unibet!